Archieven

Gimlet -510-

Afdrukken

Gimlet

Ingredienten

  • 150 ml Gin
  • 500 ml tonic
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetleepel suiker
  • 12 ijsblokjes crushed
  • citroen zeste, voor de afwerking

Instructies

  • Was de komkommer en snijd in stukjes. Mix in een blender en zeef. Duw met een lepel op de komkommerpuree om alle sap uit te persen.
  • Mix 8 eetlepels van het komkommersap met de gin, tonic en suiker in een maatbeker tot de suiker is opgelost.
  • Voeg het crushed ijs toe en giet in de gekoelde glazen
  • Versier met een zeste van citroen.

Paradise -278-

Afdrukken

Paradise -278-

Ingredienten

  • 1/3 Gin
  • 1/3 abricot brandy
  • fruitsap

Instructies

  • Doe alle ingrediënten met 4 ijsblokjes in de shaker, sluit de shaker en schud het geheel 15 seconden krachtig.

Notities

U kunt een spiraal van de schil van een abrikoos of sinaasappel aan de rand van het glas hangen.

Bleu Moon -159-

Afdrukken

Bleu Moon

Porties 6

Ingredienten

  • 12 cl Gin
  • 24 cl cointreau
  • 6 cl Blue Curaçao
  • 1 limoen

Instructies

  • Stamp het geheel van de dranken in een shaker met veel ijs.
  • Schud daarna enkele malen zeer goed.
  • Zeef het geheel en garneer met een schijfje limoen.
  • Het is geen longdrink maar zorgt voor een frisse afdronk.

Punch -080-

Afdrukken

Punch

Porties 15

Ingredienten

  • 1 l fruitsap
  • 1 dl Gin
  • 1 dl Mandarin Napoleon
  • 1 dl campari
  • 1 appel
  • 1 peer
  • 1/2 meloen
  • 1 kiwi
  • _____Garnituur
  • ananaskers

Instructies

  • Snij alle fruit in dobbelstenen.
  • Giet alles bij elkaar en serveer ijskoud in grote glazen met koffielepel.

Tongacup -049-

Afdrukken

Tongacup

Porties 1

Ingredienten

  • 1 scheut Munt
  • 1/3 Gin
  • 2/3 ananassap

Instructies

  • Schudden in shaker met ijs en zeven in een cocktailglas.
  • Versieren met een stukje ananas, marascinokersje en rietje

Lime ’n gin -005-

Afdrukken

Lime ’n gin

Porties 1

Ingredienten

  • 1 bol limoensorbet
  • 4 cl Gin
  • nootmuskaat

Instructies

  • Schep een bolletje limoensorbet in een longdrinkglas.
  • Giet er gin in en rasp er een beetje nootmuskaat bij.
  • Giet er goed gevulde tonic op en vul telkens bij, als het schuim weggetrokken is, tot het glas vol is.