Archieven

Zeebaars, ceviche van -832-

De zeebaars behoort tot de orde van baarsachtigen. De volwassen vis is gemiddeld 50 cm, maar kan een lengte bereiken van 103 cm en een gewicht van 12 kg. De hoogst geregistreerde leeftijd is 15 jaar.
Zeebaars wordt voornamelijk gevangen met behulp van midwatertrawlers
maar ook lijngevangen. Bij lijngevangen zeebaars worden lijnen gebruikt met wel 100-1000 haken. Aan die haken zit aas zoals inktvis, zandspiering of sardine die twee uur in zee hangen voordat ze opgehaald worden.
Veel van de lijngevangen zeebaars komt uit Bretagne.

Zeebaars fileren en ontvellen kun je hier zien.

Afdrukken

Zeebaars, ceviche van

Porties 4 personen

Ingredienten

  • zeebaars
  • 2 zeebaars of 4 filets
  • Dressing :
  • 25 ml limoensap
  • 25 ml rijstazijn
  • 50 ml olijfolie
  • 15 g gember
  • 1 eetlepel honing
  • Garnituur :
  • 1 granaatappel
  • 0,5 komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 lente-ui
  • 1 avocado
  • ----Afwerking
  • korianderblaadjes
  • grof zeezout
  • cress

Instructies

Zeebaars:

  • Fileer de zeebaars en ontvel hem. Snij daarna de baars in zeer fijne plakjes. Leg op een koude gn-plaat ingestreken met een beetje olijfolie.

Dressing:

  • Dressing : limoensap, rijstazijn, olijfolie en geraspte gember. Eventueel beetje zoet maken met honing. ( kan ook met suchi azijn ipv rijst azijn, is dan al wat zoeter). Een deel van de dressing aanbrengen op de zeebaars, zo begint de koude garing.
  • Andere garnituur die dan in de overige dressing mag: -Chili peper ontdaan van zaadjes en zeer fijn gesneden. -Granaatappel klaarmaken. -Komkommer in brunoise. -Tomaat emonderen en in brunoise snijden. -Lente ui zeer fijn snijden. -Avocado in blokjes snijden, 1 cm om 1 cm. Van de parures kunnen we een puree maken met zure room of yoghurt of opgeklopte room, limoensap, pezo.

Afwerking

  • Alles dresseren en afwerken met wat koriander blaadjes, grof zeezout en cress.

Quinoa salade met tonijn -827-

 

Afdrukken

Quinoa salade met tonijn -827-

Ingredienten

  • Quinoa salade:
  • 200 g quinoa
  • sushi azijn
  • sambal oelek
  • 0,25 komkommer brunoise van
  • 20 g Citroen gekonfijte, brunoise van
  • gember vers geraspte
  • granaatappelpitten
  • Munt fijn gesnipperde
  • tonijn
  • 100 g tonijn
  • grofzout
  • druivenpitolie
  • Avocado zalf:
  • 100 g avocado vlees
  • 10 g glucose of honing
  • 20 g arachideolie
  • zout
  • 25 g limoensap
  • Ceviche-jus:
  • 3 appelsienen sap van
  • 1 limoen sap van
  • 50 g ponzu
  • 30 g mirin
  • 30 g sushi azijn
  • 30 g sojasaus witte
  • 30 g sojasaus
  • radijsjes
  • fijne kruiden

Instructies

Quinoa

  • Kook de quino gaar in licht gezouten water. Spoel koud en werk op als een salade met alle hierboven vermelde ingrediënten.

Tonijn

  • Snij de tonijn in fijne blokjes. Smaak of met grof zout en druivenpitolie.

Avocado zalf

  • Alles fijn mixen in thermomix. Vul af in een spuitzak

Ceviche-jus

  • Alle ingrediënten mengen.

Notities

OPBOUW:  Doe de quino salade in een grote dresseerring bovenop komt de tartaar van tonijn.
Spuit dotjes van avocado zalf.
Afwerken met fijne schijfjes radijs (op ijswater) en een mengeling van fijne kruiden.

Tonijn, gepaneerd -777-

Afdrukken

Tonijn, gepaneerd

Porties 10 hapjes

Ingredienten

  • 300 g tonijn
  • 0,5 theelepel wasabi (uit tube)
  • sojasaus
  • -----crumble
  • 200 wasabi ererwten
  • 4 cl furikake mix rijst strooisel
  • -----extra
  • gember gemarineerd. (sushi)
  • prikkers

Instructies

  • Tonijn in sashini, dunne plakjes, snijden.
  • Wasabi en spjasaus mengen. De tonijn plakjes hiermee bestrijken.
  • Crumble aanmaken. De wasabi erwten grof malen en mengen met de furikake mix
  • De tonijn paneren in de crumble Op stokjes steken en afwerken met de gemarineerde gember.

Oesters met gember -776-

 

Afdrukken

Oesters met gember -776-

Porties 5 pers

Ingredienten

  • 10 oesters naar keuze
  • 1 theelepel gember fijn geraspt
  • 2 cl sushiazijn rijst azijn
  • suiker
  • 4 cl kool zaad olie
  • 2 cl noten olie sesam olie
  • 1 cl soja saus
  • citroen sap
  • citroen zeste
  • wakame geweekt, soort van zeewier
  • micro sla
  • erwten scheuten
  • 50 g zalmeitjes

Instructies

  • Oesters openen
  • Gember fijn raspen. Azijn, oliën, soja saus, citroen sap, de zestes en de gember mengen. Over de oesters verdelen. Afwerken met de zalmeitjes
  • Bord afwerken met microsla en de wakame

Lamscurry met spinazie en basmati rijst -736-

Afdrukken

Lamscurry met spinazie en basmati rijst

Porties 4 Pers

Ingredienten

  • 1 kg lamsvlees
  • 250 g rijst Basmati
  • 1 soeplepel Kippenpasta
  • 200 g spinazie jonge blaadjes
  • 60 g gember
  • 2 uien mooie
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 cl yoghurt natuur
  • pezo
  • Curry poeder
  • cayenne poeder
  • Garam massala
  • Olie
  • wat boter

Instructies

  • Het vlees opkuisen (stempel pezen en vet verwijderen) In blokjes snijden van 2 cm op 2cm Deze in vetstof aan kleuren
  • De stukken ui en geplette look en gember toevoegen Kruiden met peper zout en curry poeder de Cayennepeper en de garam massala
  • Dit een weinig stoven zodat de kruiden hun volle aroma en smaak kunnen afgeven
  • Bevochtigen met wat kippenbouillon en op een zacht vuurtje gaar stoven
  • Voor het opdienen de gewassen blaadjes eronder mengen de yoghurt erbij. Afkruiden en eventueel bij binden met maïzena. Als de yoghurt erbij is niet meer laten koken daar deze anders kabbelt
  • De rijst garen in water met zout en wat kippenpasta
  • Opdienen op een warmbord De rijst verdelen op het bord er een kuiltje van maken en in het kuiltje het vlees met de saus Eventueel afwerken met enkele verse blaadjes spinazie

Kippensoep, zuiderse met zoete aardappelen -734-

Afdrukken

Kippensoep, zuiderse met zoete aardappelen

Porties 4 pers

Ingredienten

  • 2 kippenfilets of billen
  • 500 g aardappel. zoete
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gember
  • 1 koffielepel paprikapoeder.
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel kaneel gemalen
  • 1/2 l tomaten gepelde
  • 1 l Kippenbouillon
  • pezo
  • peterselie Platte als garnituur, het liefst niet hakken maar fijn ciseleren

Instructies

  • De kip gaarkoken in de bouillon samen met de kruiden. De fijngesneden gewassen groenten op een zacht vuurtje garen
  • Het vlees eruit nemen en in brokjes snijden als garnituur bij de soep
  • De soep mixen en af smaken
  • Indien de groenten mooi klein gesneden zijn hoeft men deze niet te mixen

Notities

Op dienen in een warme kom met als garnituur de kippenblokjes en de fijn versnipperde platte peterselie

Visballetjes, oosterse met curry mayonaise -730-

Afdrukken

Visballetjes, oosterse met curry mayonaise

Porties 6

Ingredienten

  • 150 g krab surimi
  • 150 g witvis filet
  • 1 limoen Sap van en de zestes
  • Chili saus
  • 1 eiwit
  • mayonaise olie citroen peper zout en een eidooier
  • Curry poeder
  • 1 chili pepertje
  • handvol koriander
  • wat gember

Instructies

  • Het vlees van de vis en de krab fijn snijden of cutteren (niet gans fijn, geen mousse).
  • De kruiden en het pepertje en de gember fijn snijden.
  • Alles bij de vis doen samen met wat chilisaus en de zeste’s en wat jus van de limoen.
  • Goed mengen en balletjes van maken deze gaar stomen of afbakken.
  • Saus mayonaise mengen met curry en chili saus.
  • De balletjes dippen in de saus en hot hot hot

Ananas, gekarameliseerd met kokosroom en gember. -705-

Afdrukken

Ananas, gekarameliseerd met kokosroom en gember.

Porties 4 personen

Ingredienten

  • 1 ananassen
  • 200 g suiker
  • 200 g rietsuiker
  • 1.5 l kokosmelk
  • 50 g gember
  • 2 vanillestokken
  • 200 ml melk gecondenseerde
  • 300 ml kokoscrème

Instructies

  • Laat de kokosmelk, kokosroom, de suiker en de vanillezaadjes + gehalveerde stokken op een zacht vuur inkoken, opgelet, blijven roeren zodat dit niet aanbrandt.
  • Voeg ook de geraspte gember toe en blijf roeren tot wanneer alles indikt.
  • Op het laatste de vanillestokjes verwijderen en de gecondenseerde melk toevoegen om extra in te dikken.
  • Laat afkoelen en zet 1 uur in koeling.
  • Snij de ananassen in 4 gelijke delen, snij het vruchtvlees van de schil en snij in gelijke stukken, bestrooi ze veelvuldig met de rietsuiker.
  • Brand de suiker af adhv een brandertje.
  • Dien de gekarameliseerde ananas op en zet hierbij een potje met de kokos-gembercrème.
  • Je kan dit alles ook nog eens decoreren met een blaadje verse munt en eventueel wat rode bessen.

Rijstnoedelsoep met kip -690-

Afdrukken

Rijstnoedelsoep met kip

Ingredienten

  • 1 kg kip kleine
  • 3 l water
  • 1 daikon witte radijs
  • 2 steranijs
  • 2 stokjes kaneel
  • 2 kruidnagels
  • 30 g gember verse
  • 500 g rijstnoedels droge vann 3 mm
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 teelepels suiker
  • 2 eetlepels hoisinsaus zwarte bonensaus
  • 4 lente uitjes groen van in ringen gesneden
  • 1/2 bussel koriander
  • 100 g basilicum Aziatische , facultatief
  • 1 ui

Instructies

  • Was de kip. Snij de ui in stukken.
  • Bak steranijs, gember, kaneelstokjes, kruidnagels even in een pan met anti-kleeflaag. Gebruik hiervoor geen vetstof.
  • Giet 3 liter water in een pot en breng aan de kook.
  • Leg de kip, ui en radijs in het water. Zet op een klein vuur en schuim af.
  • Voeg de gember, steranijszaad, kruidnagels, en kaneelstokjes toe.
  • Laat gedurende 1 uur op een klein vuur koken. De kip is gaar als het vlees makkelijk van de beentjes valt.
  • Vis de kip uit het kookvocht. Verdeel het vlees in kleine stukjes.
  • Houd apart.
  • Week de rijstnoedels gedurende 30 minuten in lauw water. Breng water aan de kook.
  • Doe de geweekte noedels gedurende 30 seconden in het kokende water.
  • Schep de noedels eruit met een zeef.
  • Leg de gekookte rijstnoedels in een grote soepkom.
  • Leg de gekookte kip er bovenop en overgiet met de gezeefde, kokende bouillon.
  • Garneer met korianderblaadjes, lente-ui en zwarte bonensaus.

Mango met mousse van witte chocolade en passievrucht -686-

Afdrukken

Mango met mousse van witte chocolade en passievrucht

Porties 4 pers

Ingredienten

  • 1 mango rijpe
  • 4 blaadjes munt
  • 1 limoen
  • honing
  • gember gekonfijte , acultatief
  • 4 passievruchten
  • _____Mousse
  • 100 g melk
  • 100 g room
  • 1 vanillestok
  • 200 g chocolade witte
  • 2 blaadjes gelatine
  • 400 g room halfopgeklopte

Instructies

  • Pel de mango en snijd deze in kleine stukjes, meng hieronder wat honing, limoensap en
  • limoenrasp,gekonfijte gember en de muntblaadjes
  • Mousse :
  • Gelatine blaadje weken in koud water
  • De melk, room en vanille (zaadjes) opkoken
  • Breek de chocolade in stukjes en giet hierop het kokende melk-roommengsel
  • De gelatine uitknijpen en mengen onder de nog warme chocolademengeling en verder laten afkoelen tot kamertemperatuur.
  • De resterende 400ml room half opkloppen
  • Het chocolademengsel onder de room spatelen
  • Verdeel de mangostukjes in grote glazen en vul aan met de chocolademousse.

Notities

Presentatie : Haal het vruchtvlees uit de passievrucht en doe het bovenop de gestolde chocomousse versier met nog enkele muntblaadjes

Sushi met tonijn en zalm -675-

Afdrukken

Sushi met tonijn en zalm

Porties 25 porties

Ingredienten

  • 200 g tonijn verse
  • 200 g zalm verse
  • 4 uitjes. lente
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 dl azijn rijst
  • 400 g sushirijst
  • pezo
  • gember
  • 8 blaadjes nori
  • sojasaus
  • koriander
  • wasabi

Instructies

  • Kook de rijst gaar en meng er de azijn, de suiker, peper en zout door.
  • Hak de lente uitjes, gember en de koriander en meng door de rijst.
  • De vissen versnijden we in lange repen.
  • De nori blaadjes beleggen met de rijst, daarop de vis en met behulp van een bamboe matje strak op rollen.
  • In de koelkast laten afkoelen, snijden .
  • Serveren met wat wasabi en apart soja saus.

Lam met humus * -654-

Afdrukken

Lam met humus *

Porties 4 personen

Ingredienten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui cutter, superfijn gehakt
  • 650 g lamsschouder zonder been in grote stukjes gesneden
  • 2,5 cm gember fijn geraspt
  • 2 teentjes look fijn gehakt
  • 1/2 theelepel chili poeder
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 theelepel koriander poeder
  • 2 theelepel komijnpoeder
  • pezo
  • 200 g tomaten gehakt
  • 150 ml water
  • 100 g Griekse yoghurt
  • ___Garnituur
  • 450 g humus
  • koriander verse, gehakt

Instructies

  • Verhit de olie in een pan
  • Fruit er de ui gedurende 3-4 minuten , zacht glazend
  • Voeg er het lam stukje per stukje
  • Fruit alles al roerend gedurende 10 minuten tot alles licht bruin gebakken is
  • Voeg er de gember, en de kruiden aan toe.
  • Af en toe doorroeren tot de stukjes lam een korst van kruiden krijgt.
  • Voeg er de tomaten en het water aan toe
  • Kook gedurende 30 minuten al roerend tot het lam mals is.
  • Neem van het vuur en voeg de yoghurt er aan toe.
  • Serveer en breng de humus en de koriander er boven op.

Kip, tajine met abrikozen -653-

Afdrukken

Kip, tajine met abrikozen

Ingredienten

  • 4 à 6 kip snij een ganse kip in 8 ,
  • 3 ajuinen grote
  • 1/2 bot koriander
  • 1 eetlepel Ras el Hanout afdeling wereldvoeding bij Delhaize
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 Koffielepel gember
  • 400 ml water
  • abrikozen gedroogde
  • rozijnen blanke
  • citroen sap
  • 2 teentjes look
  • _______Kruidenmengeling:
  • koriander gehakte
  • olijfolie
  • Ras el Hanout
  • look
  • saffraan
  • pezo

Instructies

  • Voor de kruidenmengeling de koriander en look heel fijn snijden of mixen.
  • De kruiden toevoegen.
  • Hiermee de kip besmeren en liefst een nacht afgedekt laten trekken in de frigo .
  • Ajuin schillen en in halve maantjes snijden .
  • Olie in de kookpan doen , laten opwarmen. De kip aan beide kanten laten aanbakken .
  • De ajuin toevoegen .
  • Alles even laten sudderen en de fijngehakte koriander toevoegen.
  • Vervolgens kruiden en het water toevoegen .
  • Alles een 45 tal minuutjes laten pruttelen op een zacht vuurtje .
  • De abrikozen en rozijnen eventjes laten wellen in wat water met een koffielepel kaneel , twee lepels suiker en een scheut oranjebloesem.
  • Even op het vuur laten inkoken 5 a 10 min. En de laatste 10 min. toevoegen aan de Tajine .
  • Opdienen met geroosterde amandelen ,krokant gebakken in de olie .

Pannacotta van yoghurt met ananas en amandelen -427-

Afdrukken

Pannacotta van yoghurt met ananas en amandelen

Porties 4

Ingredienten

  • 4 blaadjes gelatine
  • 3 eetlepels Amaretto
  • 2 dl room
  • 2 dl yoghurt
  • 6 eetlepels honing
  • 1 vanille stok in 2 gesneden all1 de zaadjes gebruiken
  • ananas Verse stukjes
  • gember geraspte
  • _____Garnituur
  • amandelschijfjes gebakken
  • 1 takje munt

Instructies

  • Men verwarmt de Amaretto en mengt er de geweekte en goed uitgeknepen gelatine blaadjes bij.
  • De rest in een kom doen en goed mengen, daarna de Amaretto bijvoegen.
  • In porties verdelen en laten op stijven in de koelkast.
  • Afwerken met wat amandelschijfjes en de munt.

Forelmousse, gerookte in een glaasje -430-

Afdrukken

Forelmousse, gerookte in een glaasje

Porties 10

Ingredienten

  • 2 forel Gerookte gereinigde filets
  • 3 soeplepels kaas platte
  • 2 soeplepels mayonaise
  • citroensap
  • gember geraspte
  • bieslook
  • pezo
  • paprika
  • Dille
  • weinig kaviaar

Instructies

  • Men maalt de filet fijn in de allessnijder en voegt er de platte kaas, de mayonaise, de kruiden, het citroensap en de geraspte gember aan toe.
  • Dit alles eens goed laten draaien.
  • Afsmaken, uit de mixer halen en dan pas de fijn versnipperde bieslook bijvoegen.
  • Even in de koelkast laten rusten.
  • Bediening
  • De glaasjes mooi opvullen met behulp van een spuitzak.
  • Men versiert het glas met enkele mooie kleine takjes dille en enkele eitjes.

Oesters, platte Zeeuwse met foreleitjes en Japanse vinaigrette -421-

Afdrukken

Oesters, platte Zeeuwse met foreleitjes en Japanse vinaigrette

Porties 10

Ingredienten

  • 20 oesters platte Zeeuwse, opengestoken
  • 2 potjes foreleitjes
  • bieslook fijngesneden
  • _____voor de Japanse vinaigrette:
  • 1 theelepel gember geraspte
  • 1 theelepel suiker bruin,basterdsuiker
  • 1 theelepel sojasaus
  • 6 eetlepels druivenpitolie
  • 2 eetllepes olijfolie
  • 1/2 citroensap

Instructies

  • Meng alles voor de vinaigrette. Verdeel over de oesters. Verdeel de foreleitjes over de oesters. Bestrooi met bieslook.

Gebakken garnaalcakejes met chilipeper -412-

Afdrukken

Gebakken garnaalcakejes met chilipeper

Porties 12

Ingredienten

  • 2 sneden brood dikke witte, zonder korst
  • 250 g garnalen gepelde rauwe
  • 1 chilipeper groene, zonder zaden en fijngehakt
  • 2.5 cm gember verse, geschild en fijngehakt
  • 4 tenen look fijngehakt
  • 1 eetlepel koriander vers gehakt
  • zout
  • olie om in te vetten
  • rucola of waterkers,
  • chilisaus zoete

Instructies

  • Leg het brood in een kom, schenk er water over, laat het brood 10 seconden weken en knijp het uit.
  • Doe het in een keukenmachine met de garnalen, chilipeper, gember en knoflook, zout en peper.
  • Pureer tot alles goed gemengd is.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bestuif uw handen licht met bloem en vorm van het mengsel 12 cakejes.
  • Vet een ovenplaat lichtjes in. Leg er de cakejes gelijkmatig verdeeld op. Kwast ze zuinig in met een beetje olie en bak ze 15 a 20 minuten tot ze goudbruin zijn en een beetje knapperig.
  • Bediening
  • Serveer met een beetje sla en een kommetje zoetzure chilisaus.

Varkenshaasje in een groenkruidenjasje -141-

Afdrukken

Varkenshaasje in een groenkruidenjasje

Porties 6

Ingredienten

  • 1,3 kg varken haasje
  • 1 bot peterselie platte
  • dragon
  • kervel
  • koriander
  • basilicum
  • varken sneetjes
  • 20 reepjes spek gerookt
  • 600 g aardappel. vastkokende
  • 1 gember
  • 6 sjalotten
  • 100 g olijven zwarte ontpitte
  • 1,5 l gevogeltebouillon sterke
  • sesamzaadjes
  • 1 eiwit

Instructies

  • Hak de kruiden allemaal heel fijn en voeg het licht losgeklopt eiwit toe.
  • Leg de spekreepjes mooi naast elkaar.
  • Doe hierop de kruidenmengeling.
  • Kruid met peper en zout.
  • Leg het filetstuk er op en wikkel voorzichtig toe.
  • Wikkel daarna in een varkensnet.
  • Braad even aan in schuimige boter en bak verder in de oven op 185°C gedurende een kleine 15 minuten.
  • Snij de aardappelen in kasteelvorm en kook beetgaar af.
  • Sauteer ze daarna in wat sesamolie met wat zaadjes. Hou dit warm.
  • Sauteer de fijne sjalotten in wat boter.
  • Voeg de fijn gesneden gember toe en de gehakte zwarte olijven.
  • Bevochtig met de fond en laat een 10 tal minuten doorkoken zodat de sjalotten lichtjes konfijten.
  • Snij de filet in stukken van 3cm.
  • Leg ze in een warm diep bord.
  • Voeg een drietal aardappelen per persoon en oversaus rijkelijk met de bouillon.
  • Dit gerecht kan ook met een risottorijst gegeten worden.

Ijsnougatine met aardbeiencoulis -099-

Afdrukken

Ijsnougatine met aardbeiencoulis

Porties 6

Ingredienten

  • 1/2 l room verse
  • 7 eiwitten
  • 350 g kristalsuiker
  • 250 g fruit gemalen geconfijt
  • 250 g amandelen geschaafde
  • gember gedroogde
  • 750 g aardbeien verse
  • 150 g suiker

Instructies

  • Klop de room op.
  • Klop de eiwitten op met de suiker tot een stevige meringue.
  • Meng hieronder het fruit.
  • Rooster intussen de amandelen in de pan met wat bloemsuiker tot ze goudbruin zijn.
  • Voeg wat gedroogde gember toe en schep het geheel in een terrine.
  • Laat ongeveer 2 uren opstijven in de diepvriezer.
  • Voor de coulis: was de aardbeien en mix ze samen met de suiker tot een gladde saus.
  • Snij de terrine in schijven van 3 cm en doe er coulis rond.
  • Versier met een takje munt.

Geitekaas, torentje -046-

Afdrukken

Geitekaas, torentje

Porties 20

Ingredienten

  • 2 geitenkaas cilindervormige geitekaasjes van het Saint-Maure type
  • 5 appelen jonagolden
  • 300 g hazelnoten
  • 150 g rozijnen
  • 1 stukje gember
  • 1 snuifje kaneelpoeder
  • 100 g suiker
  • 60 g boter
  • 6 eetlepels frambozengelei
  • 10 sneden notenbrood. dikke

Instructies

  • De appelen schillen en in brunoise snijden.
  • De walnoten en de gember hakken.
  • De stukjes appel met de gember, de walnoten, de rozijnen, het kaneelpoeder en de suiker vermengen.
  • Stoof dit mengsel heel even op in boter.
  • Snijd een rondje uit elke snede notenbrood en rooster elk rondje in een broodrooster of onder de grill.
  • Versnijdt het geitekaasje in sneden en kruid met zwarte peper.
  • Leg de schijfjes in de warme oven tot ze een beetje smeuïg zijn.

Notities

Onderaan leg je een laag van het appelmengsel, daarop het geroosterd notenbrood en tot slot de lauwe geitekaas. Versier elk bord met enkele traantjes opgewarmde frambozengelei. Tip : Gebruik eventueel een ring.