Archieven

Tonijn, gepaneerd -777-

Tonijn, gepaneerd
Recept Afdrukken
Porties
10 hapjes
Porties
10 hapjes
Tonijn, gepaneerd
Recept Afdrukken
Porties
10 hapjes
Porties
10 hapjes
Ingrediënten
Instructies
  1. Tonijn in sashini, dunne plakjes, snijden.
  2. Wasabi en spjasaus mengen. De tonijn plakjes hiermee bestrijken.
  3. Crumble aanmaken. De wasabi erwten grof malen en mengen met de furikake mix
  4. De tonijn paneren in de crumble Op stokjes steken en afwerken met de gemarineerde gember.

Oesters met gember -776-

Oesters met gember -776-
Recept Afdrukken
Porties
5 pers
Porties
5 pers
Oesters met gember -776-
Recept Afdrukken
Porties
5 pers
Porties
5 pers
Ingrediënten
Instructies
  1. Oesters openen
  2. Gember fijn raspen. Azijn, oliën, soja saus, citroen sap, de zestes en de gember mengen. Over de oesters verdelen. Afwerken met de zalmeitjes
  3. Bord afwerken met microsla en de wakame

Lamscurry met spinazie en basmati rijst -736-

Lamscurry met spinazie en basmati rijst
Recept Afdrukken
Porties
4 Pers
Porties
4 Pers
Lamscurry met spinazie en basmati rijst
Recept Afdrukken
Porties
4 Pers
Porties
4 Pers
Ingrediënten
Instructies
  1. Het vlees opkuisen (stempel pezen en vet verwijderen) In blokjes snijden van 2 cm op 2cm Deze in vetstof aan kleuren
  2. De stukken ui en geplette look en gember toevoegen Kruiden met peper zout en curry poeder de Cayennepeper en de garam massala
  3. Dit een weinig stoven zodat de kruiden hun volle aroma en smaak kunnen afgeven
  4. Bevochtigen met wat kippenbouillon en op een zacht vuurtje gaar stoven
  5. Voor het opdienen de gewassen blaadjes eronder mengen de yoghurt erbij. Afkruiden en eventueel bij binden met maïzena. Als de yoghurt erbij is niet meer laten koken daar deze anders kabbelt
  6. De rijst garen in water met zout en wat kippenpasta
  7. Opdienen op een warmbord De rijst verdelen op het bord er een kuiltje van maken en in het kuiltje het vlees met de saus Eventueel afwerken met enkele verse blaadjes spinazie

Kippensoep, zuiderse met zoete aardappelen -734-

Kippensoep, zuiderse met zoete aardappelen
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Kippensoep, zuiderse met zoete aardappelen
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Instructies
  1. De kip gaarkoken in de bouillon samen met de kruiden. De fijngesneden gewassen groenten op een zacht vuurtje garen
  2. Het vlees eruit nemen en in brokjes snijden als garnituur bij de soep
  3. De soep mixen en af smaken
  4. Indien de groenten mooi klein gesneden zijn hoeft men deze niet te mixen
Notities

Op dienen in een warme kom met als garnituur de kippenblokjes en de fijn versnipperde platte peterselie

Visballetjes, oosterse met curry mayonaise -730-

Visballetjes, oosterse met curry mayonaise
Recept Afdrukken
Porties
6
Porties
6
Visballetjes, oosterse met curry mayonaise
Recept Afdrukken
Porties
6
Porties
6
Ingrediënten
Instructies
  1. Het vlees van de vis en de krab fijn snijden of cutteren (niet gans fijn, geen mousse).
  2. De kruiden en het pepertje en de gember fijn snijden.
  3. Alles bij de vis doen samen met wat chilisaus en de zeste’s en wat jus van de limoen.
  4. Goed mengen en balletjes van maken deze gaar stomen of afbakken.
  5. Saus mayonaise mengen met curry en chili saus.
  6. De balletjes dippen in de saus en hot hot hot

Ananas, gekarameliseerd met kokosroom en gember. -705-

Ananas, gekarameliseerd met kokosroom en gember.
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ananas, gekarameliseerd met kokosroom en gember.
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat de kokosmelk, kokosroom, de suiker en de vanillezaadjes + gehalveerde stokken op een zacht vuur inkoken, opgelet, blijven roeren zodat dit niet aanbrandt.
  2. Voeg ook de geraspte gember toe en blijf roeren tot wanneer alles indikt.
  3. Op het laatste de vanillestokjes verwijderen en de gecondenseerde melk toevoegen om extra in te dikken.
  4. Laat afkoelen en zet 1 uur in koeling.
  5. Snij de ananassen in 4 gelijke delen, snij het vruchtvlees van de schil en snij in gelijke stukken, bestrooi ze veelvuldig met de rietsuiker.
  6. Brand de suiker af adhv een brandertje.
  7. Dien de gekarameliseerde ananas op en zet hierbij een potje met de kokos-gembercrème.
  8. Je kan dit alles ook nog eens decoreren met een blaadje verse munt en eventueel wat rode bessen.

Rijstnoedelsoep met kip -690-

Rijstnoedelsoep met kip
Recept Afdrukken
Rijstnoedelsoep met kip
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Instructies
  1. Was de kip. Snij de ui in stukken.
  2. Bak steranijs, gember, kaneelstokjes, kruidnagels even in een pan met anti-kleeflaag. Gebruik hiervoor geen vetstof.
  3. Giet 3 liter water in een pot en breng aan de kook.
  4. Leg de kip, ui en radijs in het water. Zet op een klein vuur en schuim af.
  5. Voeg de gember, steranijszaad, kruidnagels, en kaneelstokjes toe.
  6. Laat gedurende 1 uur op een klein vuur koken. De kip is gaar als het vlees makkelijk van de beentjes valt.
  7. Vis de kip uit het kookvocht. Verdeel het vlees in kleine stukjes.
  8. Houd apart.
  9. Week de rijstnoedels gedurende 30 minuten in lauw water. Breng water aan de kook.
  10. Doe de geweekte noedels gedurende 30 seconden in het kokende water.
  11. Schep de noedels eruit met een zeef.
  12. Leg de gekookte rijstnoedels in een grote soepkom.
  13. Leg de gekookte kip er bovenop en overgiet met de gezeefde, kokende bouillon.
  14. Garneer met korianderblaadjes, lente-ui en zwarte bonensaus.

Mango met mousse van witte chocolade en passievrucht -686-

Mango met mousse van witte chocolade en passievrucht
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Mango met mousse van witte chocolade en passievrucht
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Instructies
  1. Pel de mango en snijd deze in kleine stukjes, meng hieronder wat honing, limoensap en
  2. limoenrasp,gekonfijte gember en de muntblaadjes
  3. Mousse :
  4. Gelatine blaadje weken in koud water
  5. De melk, room en vanille (zaadjes) opkoken
  6. Breek de chocolade in stukjes en giet hierop het kokende melk-roommengsel
  7. De gelatine uitknijpen en mengen onder de nog warme chocolademengeling en verder laten afkoelen tot kamertemperatuur.
  8. De resterende 400ml room half opkloppen
  9. Het chocolademengsel onder de room spatelen
  10. Verdeel de mangostukjes in grote glazen en vul aan met de chocolademousse.
Notities

Presentatie : Haal het vruchtvlees uit de passievrucht en doe het bovenop de gestolde chocomousse versier met nog enkele muntblaadjes

Sushi met tonijn en zalm -675-

Sushi met tonijn en zalm
Recept Afdrukken
Porties
25 porties
Porties
25 porties
Sushi met tonijn en zalm
Recept Afdrukken
Porties
25 porties
Porties
25 porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook de rijst gaar en meng er de azijn, de suiker, peper en zout door.
  2. Hak de lente uitjes, gember en de koriander en meng door de rijst.
  3. De vissen versnijden we in lange repen.
  4. De nori blaadjes beleggen met de rijst, daarop de vis en met behulp van een bamboe matje strak op rollen.
  5. In de koelkast laten afkoelen, snijden .
  6. Serveren met wat wasabi en apart soja saus.

Lam met humus * -654-

Lam met humus *
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Lam met humus *
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit de olie in een pan
  2. Fruit er de ui gedurende 3-4 minuten , zacht glazend
  3. Voeg er het lam stukje per stukje
  4. Fruit alles al roerend gedurende 10 minuten tot alles licht bruin gebakken is
  5. Voeg er de gember, en de kruiden aan toe.
  6. Af en toe doorroeren tot de stukjes lam een korst van kruiden krijgt.
  7. Voeg er de tomaten en het water aan toe
  8. Kook gedurende 30 minuten al roerend tot het lam mals is.
  9. Neem van het vuur en voeg de yoghurt er aan toe.
  10. Serveer en breng de humus en de koriander er boven op.

Kip, tajine met abrikozen -653-

Kip, tajine met abrikozen
Recept Afdrukken
Kip, tajine met abrikozen
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Instructies
  1. Voor de kruidenmengeling de koriander en look heel fijn snijden of mixen.
  2. De kruiden toevoegen.
  3. Hiermee de kip besmeren en liefst een nacht afgedekt laten trekken in de frigo .
  4. Ajuin schillen en in halve maantjes snijden .
  5. Olie in de kookpan doen , laten opwarmen. De kip aan beide kanten laten aanbakken .
  6. De ajuin toevoegen .
  7. Alles even laten sudderen en de fijngehakte koriander toevoegen.
  8. Vervolgens kruiden en het water toevoegen .
  9. Alles een 45 tal minuutjes laten pruttelen op een zacht vuurtje .
  10. De abrikozen en rozijnen eventjes laten wellen in wat water met een koffielepel kaneel , twee lepels suiker en een scheut oranjebloesem.
  11. Even op het vuur laten inkoken 5 a 10 min. En de laatste 10 min. toevoegen aan de Tajine .
  12. Opdienen met geroosterde amandelen ,krokant gebakken in de olie .

Pannacotta van yoghurt met ananas en amandelen -427-

Pannacotta van yoghurt met ananas en amandelen
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Pannacotta van yoghurt met ananas en amandelen
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Instructies
  1. Men verwarmt de Amaretto en mengt er de geweekte en goed uitgeknepen gelatine blaadjes bij.
  2. De rest in een kom doen en goed mengen, daarna de Amaretto bijvoegen.
  3. In porties verdelen en laten op stijven in de koelkast.
  4. Afwerken met wat amandelschijfjes en de munt.

Forelmousse, gerookte in een glaasje -430-

Forelmousse, gerookte in een glaasje
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Forelmousse, gerookte in een glaasje
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Ingrediënten
Instructies
  1. Men maalt de filet fijn in de allessnijder en voegt er de platte kaas, de mayonaise, de kruiden, het citroensap en de geraspte gember aan toe.
  2. Dit alles eens goed laten draaien.
  3. Afsmaken, uit de mixer halen en dan pas de fijn versnipperde bieslook bijvoegen.
  4. Even in de koelkast laten rusten.
  5. Bediening
  6. De glaasjes mooi opvullen met behulp van een spuitzak.
  7. Men versiert het glas met enkele mooie kleine takjes dille en enkele eitjes.

Oesters, platte Zeeuwse met foreleitjes en Japanse vinaigrette -421-

Oesters, platte Zeeuwse met foreleitjes en Japanse vinaigrette
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Oesters, platte Zeeuwse met foreleitjes en Japanse vinaigrette
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng alles voor de vinaigrette. Verdeel over de oesters. Verdeel de foreleitjes over de oesters. Bestrooi met bieslook.

Gebakken garnaalcakejes met chilipeper -412-

Gebakken garnaalcakejes met chilipeper
Recept Afdrukken
Porties
12
Porties
12
Gebakken garnaalcakejes met chilipeper
Recept Afdrukken
Porties
12
Porties
12
Ingrediënten
Instructies
  1. Leg het brood in een kom, schenk er water over, laat het brood 10 seconden weken en knijp het uit.
  2. Doe het in een keukenmachine met de garnalen, chilipeper, gember en knoflook, zout en peper.
  3. Pureer tot alles goed gemengd is.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Bestuif uw handen licht met bloem en vorm van het mengsel 12 cakejes.
  6. Vet een ovenplaat lichtjes in. Leg er de cakejes gelijkmatig verdeeld op. Kwast ze zuinig in met een beetje olie en bak ze 15 a 20 minuten tot ze goudbruin zijn en een beetje knapperig.
  7. Bediening
  8. Serveer met een beetje sla en een kommetje zoetzure chilisaus.

Varkenshaasje in een groenkruidenjasje -141-

Varkenshaasje in een groenkruidenjasje
Recept Afdrukken
Porties
6
Porties
6
Varkenshaasje in een groenkruidenjasje
Recept Afdrukken
Porties
6
Porties
6
Ingrediënten
Instructies
  1. Hak de kruiden allemaal heel fijn en voeg het licht losgeklopt eiwit toe.
  2. Leg de spekreepjes mooi naast elkaar.
  3. Doe hierop de kruidenmengeling.
  4. Kruid met peper en zout.
  5. Leg het filetstuk er op en wikkel voorzichtig toe.
  6. Wikkel daarna in een varkensnet.
  7. Braad even aan in schuimige boter en bak verder in de oven op 185°C gedurende een kleine 15 minuten.
  8. Snij de aardappelen in kasteelvorm en kook beetgaar af.
  9. Sauteer ze daarna in wat sesamolie met wat zaadjes. Hou dit warm.
  10. Sauteer de fijne sjalotten in wat boter.
  11. Voeg de fijn gesneden gember toe en de gehakte zwarte olijven.
  12. Bevochtig met de fond en laat een 10 tal minuten doorkoken zodat de sjalotten lichtjes konfijten.
  13. Snij de filet in stukken van 3cm.
  14. Leg ze in een warm diep bord.
  15. Voeg een drietal aardappelen per persoon en oversaus rijkelijk met de bouillon.
  16. Dit gerecht kan ook met een risottorijst gegeten worden.

Ijsnougatine met aardbeiencoulis -99-

Ijsnougatine met aardbeiencoulis
Recept Afdrukken
Porties
6
Porties
6
Ijsnougatine met aardbeiencoulis
Recept Afdrukken
Porties
6
Porties
6
Ingrediënten
Instructies
  1. Klop de room op.
  2. Klop de eiwitten op met de suiker tot een stevige meringue.
  3. Meng hieronder het fruit.
  4. Rooster intussen de amandelen in de pan met wat bloemsuiker tot ze goudbruin zijn.
  5. Voeg wat gedroogde gember toe en schep het geheel in een terrine.
  6. Laat ongeveer 2 uren opstijven in de diepvriezer.
  7. Voor de coulis: was de aardbeien en mix ze samen met de suiker tot een gladde saus.
  8. Snij de terrine in schijven van 3 cm en doe er coulis rond.
  9. Versier met een takje munt.

Geitekaas, torentje -46-

Geitekaas, torentje
Recept Afdrukken
Porties
20
Porties
20
Geitekaas, torentje
Recept Afdrukken
Porties
20
Porties
20
Ingrediënten
Instructies
  1. De appelen schillen en in brunoise snijden.
  2. De walnoten en de gember hakken.
  3. De stukjes appel met de gember, de walnoten, de rozijnen, het kaneelpoeder en de suiker vermengen.
  4. Stoof dit mengsel heel even op in boter.
  5. Snijd een rondje uit elke snede notenbrood en rooster elk rondje in een broodrooster of onder de grill.
  6. Versnijdt het geitekaasje in sneden en kruid met zwarte peper.
  7. Leg de schijfjes in de warme oven tot ze een beetje smeuïg zijn.
Notities

Onderaan leg je een laag van het appelmengsel, daarop het geroosterd notenbrood en tot slot de lauwe geitekaas. Versier elk bord met enkele traantjes opgewarmde frambozengelei. Tip : Gebruik eventueel een ring.