Wild, savooikool en pastinaakfrietjes
Porties 4 personen
Ingredienten
- 1 dl porto rode , ne goeie
- 2 dl wildfond
- 3 el gelei rode bessen
- 2 pastinaak
- 1/2 kool savooi
- 1/2 theelepel mierikswortel geraspte
- 1 kg wild
- boter
- olijfolie
- pezo
Instructies
- -Saus:
- De porto voor de helft inkoken, de wildfond er bij voegen en samen met de gelei en de merikswortel op een zacht vuurtje laten inkoken .
- Afsmaken en voor het opdienen een goeie klont koude boter voor de smaak binding en glans.
- Het vlees opkuisen en op het laatste ogenblik bakken en kruiden!
- De pastinaak schillen en in frietjes snijden, deze in kokend gezouten water blancheren, afgieten en laten uitlekken om daarna in een pan met olijfolie en boter te bakken.
- De savooikool in fijne julienne versnijden en in olijf olie gaar bakken (weinig kleuren en ook niet te veel in eens). Afsmaken met peper zout en wat muskaat