Griet op vel gebakken, geprakte citroenaardappel, fijne retatouille -799-
Porties 4 pers
Ingredienten
- 800 g griet filet of 1 griet van 2 kg
- 4 aardappelen bintje
- 1 Citroen
- olijfolie om te bakken
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 courgette
- 150 g champignons de Paris
- olijfolie fijne voor salades
- basilicum
- 100 g kokkels
- 250 g boter
Instructies
Bereiding griet
- (Maak de griet schoon, fileer en bewaar in de koelkast.)
Bereiding citroenaardappel
- Kook de aardappelen gaar in gezouten water, prak ze met het sap van de citroen en olijfolie, kruid.
Bereiding fijne ratatouille
- Pel de paprika's, snij in zeer fijne brunoise. Schil de courgette, maak de paddenstoelen schoon, snij eveneens in fijne brunoise.
- Meng de groentjes met de olijfolie en fijngesneden basilicum, kruid met peper en zout.
Bereiding basilicumchips
- Dop basilicumblaadjes in olijfolie, zet ze 2 minuten in de microgolfoven op een bord bedekt met plasticfolie.
Bereiding griet
- Bak de grietfilets een 5-tal minuten op het vel in hete olie in een antiaanbakpan.
Bereiding kokkels
- Goed spoelen met koud water. Kort garen met boter, afkruiden met peper.