Gamba’s, Argentijnse met Pernod, dragon en feta.
Porties 4 pers
Ingredienten
- 400-600 g gamba reuze, staart gepeld en darm verwijderd
- 1 eetlepel tijm blaadjes
- 2 teentjes look fijngehakt
- 1 citroen de fijn geraspte schil
- 120 ml olijfolie
- 120 g feta grof gebroken
- 1/2 theelepel chili vlokken
- 1 theelepel oregano gedroogde
- 4 venkel mini's in twee gesneden
- 180 ml Pernod
- 150 ml bouillon van schaaldieren
- 70 g boter
- 20 g dragon grof gehakt
- 1/2 theelepel sumac
- zeezout
Instructies
- Doe de garnalen in een kom met tijm, look, citroenrasp en de helft van de olijfolie. Meng alles goed. Laat een aantal uren marineren.
- Doe de feta in een kom met een eetlepel olijfolie en bestrooi met chilivlokken. Meng voorzichtig en zet koud.
- Verhit de overgebleven olijfolie in een grote pan. Bak de garnalen tot ze bijna gaar zijn en haal ze uit de pan.
- Bak de venkelstukjes Haal venkelstukjes eruit en giet de Pernod erbij. Laat het een min koken.
- Giet de bouillon erbij en laat het tot de helft inkoken. Roer de boter en dragon erdoor.
- Meng met de garnalen en smaak af met peper en zout.
- Verdeel de garnalen en venkel over vier borden en giet de saus erover.
- Verdeel de feta over de garnalen en bestrooi met sumac.