Archieven

Mangosoepje -616-

Mangosoepje
Recept Afdrukken
Mangosoepje
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Instructies
  1. Maak de mangosoep
  2. Schil de mango, verwijder de pit en mix de mango fijn. Voeg eventueel wat water toe als het soepje te dik is. Verdeel over de glaasjes en snij de lychees in stukjes. Verdeel over de glazen en werk af met een takje munt.
  3. Maak de fruitsla
  4. Snij het fruit in kleine stukjes, meng en verdeel over glaasjes
  5. Doe in elk glaasje een bolletje ijs en werk af met de pulp van de 2 passievruchten

Fruit. Pavlova met rood fruit. -535-

Fruit. Pavlova met rood fruit.
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Fruit. Pavlova met rood fruit.
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Instructies
  1. Klop de eiwitten bijna stijf in de keukenrobot. Doe er dan de suiker, wijnazijn en de maizena bij. De azijn zorgt ervoor dat de meringes stijf zullen blijven.
  2. Als de eiwitten stijf zijn en mooi glanzen smeer je ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat je goede verhouding hoogte x diameter hebt.
  3. Bak af in een oven van 130 graden gedurende 1 à 1 ½ uur. Dit al naar geleng de dikte. Laat daarna de meringue in de oven afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Klop de slagroom op met de vanillesuiker. Verdeel deze over de taart en versier met het fruit.
Notities

Snijd de taart in stukken en verdeel op koude borden.

Vanille bavarois -521-

Vanille bavarois
Recept Afdrukken
Porties
6 porties
Porties
6 porties
Vanille bavarois
Recept Afdrukken
Porties
6 porties
Porties
6 porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Men snijdt de vanille stok doormidden en brengt die samen met de melk aan de kook.
  2. Ondertussen mengt men de eidooiers en de suiker tot men een witte luchtige massa bekomt.
  3. De gelatine blaadjes laat men in koud water weken.
  4. Men perst de gelatine blaadjes goed uit en voegt het bij de melk
  5. Dit alles doet men door een zeef en laat het een weinig afkoelen, waarnamen dit alles mengt met de eidooiers en suiker.
  6. Ondertussen heeft men de room bijna volledig opgeklopt en vermengd men dit heel voorzichtig met de reeds bekomen massa .
  7. Men laat de bavaroise opstijven in een rechthoekige vorm of in ringen
  8. De bavaroise versnijdt men in dikke schijven van ongeveer een centimeter en dit plaatst men in het midden van een bord. Men kan dan versieren met fruit en een toefje slagroom en eventueel met wat fruit coctail in een porseleinen vormpje met een apero vorkje.
  9. Als men gelatine gebruikt, de blaadjes altijd in koud water laten weken, dan goed uitknijpen, om vervolgens in een warme bereiding te gebruiken.
  10. Dit recept is een basis recept, men kan verscheidene smaken aan toevoegen om een andere soort bavaroise te bekomen

Tiramisu met speculaas -361-

Tiramisu met speculaas
Recept Afdrukken
Porties
8
Porties
8
Tiramisu met speculaas
Recept Afdrukken
Porties
8
Porties
8
Ingrediënten
Instructies
  1. Men doet de eidooier en het eiwit in aparte potten
  2. De eidooiers klopt men met 80 gram suiker wit (au ruban)
  3. Daarna roert men er voorzichtig de kaas onder
  4. De eiwitten kloppen we tot sneeuw met de resterend 80 gr suiker maar men doet er de suiker geleidelijk in
  5. Daarna mengen we dit met de kaas en voegen er een weinig amaretto bij
  6. Onder tussen heeft men de speculoos verkruimeld en in een dessert coupe gelegd die we wat marineren met een beetje koffie en amaretto
  7. De vulling erop en in de koelkast laten op stijven
  8. Bediending
  9. Op een bordje met een kantpapier
  10. De coupe bestrooien we met wat cacao die vermengd is met wat bloemsuiker
  11. Eventueel afwerken met een aardbei of een ander stukje rood fruit

Soufflé Grand Marnier -220-

Soufflé Grand Marnier
Recept Afdrukken
Porties
20
Porties
20
Soufflé Grand Marnier
Recept Afdrukken
Porties
20
Porties
20
Ingrediënten
Instructies
  1. De eigelen worden tezamen met de bloemsuiker opgeklopt “Au Ruban”.
  2. Daarna voegt men de grand marnier toe.
  3. De room 3/4 opkloppen en men mengt alles voorzichtig met een spatel.
  4. Dit alles in individuele potjes doen en laten opstijven in diepvries.
  5. Bediening
  6. Men ontdoet de soufflé van zijn potje en plaatst die dan op een dessertbord.
  7. Eventueel afwerken met een aardbei; trosbessen of ander rood fruit.
Notities

Om de soufflé van zijn potje te ontdoen plaatst men deze in wat heet water. Opdat de soufflé niet zou schuiven, op het een klein rosasje room spuiten en daarop dan de soufflé.

Ijsnougatine met aardbeiencoulis -99-

Ijsnougatine met aardbeiencoulis
Recept Afdrukken
Porties
6
Porties
6
Ijsnougatine met aardbeiencoulis
Recept Afdrukken
Porties
6
Porties
6
Ingrediënten
Instructies
  1. Klop de room op.
  2. Klop de eiwitten op met de suiker tot een stevige meringue.
  3. Meng hieronder het fruit.
  4. Rooster intussen de amandelen in de pan met wat bloemsuiker tot ze goudbruin zijn.
  5. Voeg wat gedroogde gember toe en schep het geheel in een terrine.
  6. Laat ongeveer 2 uren opstijven in de diepvriezer.
  7. Voor de coulis: was de aardbeien en mix ze samen met de suiker tot een gladde saus.
  8. Snij de terrine in schijven van 3 cm en doe er coulis rond.
  9. Versier met een takje munt.

Fruit. Millenium piramide van vers fruit -3-

Millenium piramide van vers fruit
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Millenium piramide van vers fruit
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Ingrediënten
Instructies
  1. Melk aan de kook brengen met doormidden gesneden vanillestokjes.
  2. Eieren opkloppen met suiker en maïzena.
  3. Melk op de eieren gieten en 30 sec. Laten koken.
  4. Op ovenplaat uitgieten en bestrooien met bloemsuiker (om verdroging te voorkomen).
  5. Bladerdeeg in piramidevorm versnijden, invrijwen met eigeel en afbakken in de oven.
  6. Coulis klaarmaken.
Notities

De verschillende fruitsoorten versnijden : de kiwi's en stervruchten in schijfjes; de peren, mango's en de ananas in blokjes en de manderijntjes in partjes. Een bladerdeeg middendoor snijden en op het bord leggen, laagje banketbakkersroom en vervolgens versneden vruchten. Dit alles afdekken met het tweede deel van de piramide en plukje munt. Enerzijds eetlepel mangocoulis en aan de andere zijde een eetlepel frambozencoulis.