Archieven

Iberico secreto -781-

Iberico secreto
Recept Afdrukken
Porties
5 pers
Porties
5 pers
Iberico secreto
Recept Afdrukken
Porties
5 pers
Porties
5 pers
Ingrediënten
Instructies
  1. Iberico vlees lang bakken, moet krokant zijn.
  2. Kook de bloemkool met een paar gesneden aardappelen gaar in de melk. Laat heel goed uitlekken, moet droog zijn. Mix heel fijn met de zure room. Afsmaken met pezo
  3. Stoof de sjalotjes glazig. Voeg er de erwten aan toe. Laat een beetje uitlekken en smaak af met pezo.
  4. Kook de kalfsfond samen met tijm, laurier en look. Giet door een zeef. Smaak af met de sherry azijn
  5. Schik alles op een bord. Iberico spek, in reepjes gesneden, op de bloemkool crème. Werk af met een paar druppels olie, truffel en olijf olie, en tijm blaadjes.

Erwtensoep met chorizocroutons -763-

Erwtensoep met chorizocroutons
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Erwtensoep met chorizocroutons
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Instructies
  1. Pel en snipper ui en 2 teentjes knoflook. Fruit glazig in olie. Blus met kippenbouillon en laat 10
  2. min koken. Doe er de erwten bij en laat nog 3 min garen.
  3. Neem van het vuur en doe er de munt bij. Mix en afsmaken en een beetje sherryazijn naar smaak.
  4. Snij de chorizo in blokjes, scheur het brood in stukjes, snipper de rest van de knoflook.
  5. Bak de chorizo en knoflook samen doe het brood er bij en bak goudbruin.
  6. Bestrooi soep met chorizomengeling en serveer.

Pesto -715-

Pesto
Recept Afdrukken
Porties
15 porties
Porties
15 porties
Pesto
Recept Afdrukken
Porties
15 porties
Porties
15 porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Hoeveelheden ingrediënten aanpassen naar eigen smaak.
  2. Alle ingrediënten cutteren of mixen en afsmaken
  3. opdienen met vers getoaste ciabatta of baguette.

Wortelsoep met erwtenpesto -683-

Wortelsoep met erwtenpesto
Recept Afdrukken
Wortelsoep met erwtenpesto
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Instructies
  1. de wortelsoep:
  2. Ontdooi een grote portie kippen- of groentebouillon of maak verse bouillon.
  3. Spoel de groenten op voorhand.
  4. Pel de uien en snij ze in grove stukken. Zet een soepketel of een grote stoofpot op een matig vuur. Smelt er een klontje boter in. Stoof de stukjes ui. Roer regelmatig en laat ze niet kleuren. Pel de look en gooi het teentje ongesneden bij de stukjes ui.
  5. Snij het onderste deel van de selder. Snij er de bruine randjes af, verdeel het in stukken en laat deze meestoven. Dit stukje van de selder gooien we meestal weg, maar het zit boordevol smaak. Snij de selderstengels in grove stukjes.
  6. Schil de wortelen, verwijder de uiteindjes en snij ze in brede schijfjes. Laat de stukken wortel en selder meestoven. Roer regelmatig.
  7. Maak een ‘bouquet garni’ van enkele blaadjes laurier, een paar takjes tijm, peterseliestengels en een grote tak rozemarijn. Bind de kruiden tot een tuiltje met keukentouw en gooi dit in de stoofpot.
  8. Laat de groentemengeling nog even stoven en schenk er de bouillon bij. Zet het deksel op de pot en laat de soep ongeveer een uur pruttelen op een zacht vuur. (Wortelen zijn een harde groente, en dus moeten ze de tijd krijgen om volledig zacht te koken.) Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep glad met de staafmixer. Proef de soep en kruid ze met peper van de molen en wat zout. Zet er nog even de mixer in.
  9. de erwtenpesto:
  10. Breng wat water aan de kook en gaar daarin de erwten. Kies voor diepvrieserwten, of – in het seizoen – de verse bolletjes. Controleer tijdig of ze gaar zijn.
  11. Pel de look en doe het stukje in de beker van de blender. Verbrokkel de Parmezaanse kaas erbij. Voeg er ook de aangebakken pijnboompitjes aan toe en schenk er olijfolie bij. Mix de ingrediënten tot een egale pasta.
  12. Giet de gare erwtjes af en laat ze afkoelen onder koud stromend water. Voeg een deel van de erwten toe aan de pesto. Doe er ook wat verse peterselie bij. Mix opnieuw.
  13. Controleer het resultaat en voeg naar smaak wat extra erwten toe en/of wat olijfolie. Proef en kruid de erwtenpesto met wat zout en peper van de molen.
  14. de afwerking: Schenk in elk soepbord een flinke portie warme wortelsoep en lepel er decoratief wat erwtenpesto in.
Notities

Door die kleine extra moeite verandert een ketel klassieke soep in een bijzonder gerecht. Deze keer maak je een erwtenpesto om te serveren in verse wortelsoep. Erwten en wortelen zijn sowieso een geslaagd culinair huwelijk. Wie het gerecht zuiver vegetarisch wenst te houden, vervangt de kippenbouillon door groentebouillon.

Zalm, gebakken met erwten risotto en gekonfijte tomaten -589-

Gebakken zalm met erwten risotto en gekonfijte tomaten
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Gebakken zalm met erwten risotto en gekonfijte tomaten
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten

Kauw Pad (ข้าวผัด) -447-

Kauw Pad (ข้าวผัด)
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Kauw Pad (ข้าวผัด)
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Instructies
  1. Rijst koken
  2. Wortelen snijden in kleine blokjes -ajuin in kleine blokjes.
  3. Wok met zonnebloemolie ajuin wortelen fruiten, ei toevoegen en mengen – rijst toevoegen. Op smaak brengen met oestersaus-
  4. Sojasaus -Maggi en suiker kruidenmix en erwten toevoegen roeren bij het bakken

Keow (เกียวทอด) -442-

Keow (เกียวทอด)
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Keow (เกียวทอด)
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Instructies
  1. Gehakt mengen met kipfilet idem loempia
  2. Wortel raspen- surimi in stukjes snijden en losmaken
  3. In vijzel korianderwortel peperbolletjes en look teentjes tot pasta verwerken.
  4. Vleesmengsel mengen met surimi –wortel- en pasta (ijzel) kruiden met Maggi –sojasaus –oestersaus -kruidenmix als laatse erwten toevoegen.
  5. Deel losmaken en buideltjes vormen -vullen

Minestronesoep -45-

Minnestronesoep
Recept Afdrukken
Porties
20
Porties
20
Minnestronesoep
Recept Afdrukken
Porties
20
Porties
20
Ingrediënten
Instructies
  1. De prei, knolselder, rapen en wortelen in brunoise snijden en de uien fijn hakken.
  2. Het magere spek in reepjes snijden en blancheren en in een kommetje bewaren.
  3. De groene koolbladeren in julienne snijden en de knoflookteentjes hakken.
  4. De aardappelen in paysanne snijden en afzonderlijk in een kommetje met koud water bewaren.
  5. De groene boontjes reinigen en in brunoise snijden.
  6. De gesneden groenten laten sueren of uitzweten, vervolgens bevochtigen met gevogeltefond en kruiden met peper, zout en tomatenpuree.
  7. 30 minuten laten koken onder gesloten deksel.
  8. Ondertussen de spaghetti breken en afzonderlijk op zijn Engels gaar koken.
  9. De tomaten emonderen en concasseren.
Notities

De minestrone in een soepterrine gieten en afwerken met spaghetti, tomaat en grof gehakte peterselie (afzonderlijk een kommetje met gemalen kaas opdienen).