Archieven

Kalf hersentjes, gebakken met tartaarsaus -677-

Afdrukken

Kalf hersentjes, gebakken met tartaarsaus

Ingredienten

  • 50 g hersens per persoon
  • Wat citroensap
  • olie
  • bouillon water, kippepasta, een stukje selder, ui, wortel, tijm en laurier.
  • boter
  • eieren
  • 1 ui
  • wat cornichons
  • Engelse saus
  • bloem.

Instructies

  • De hersentjes in water en wat citroensap laten weken, na een half uurtje kan men dan gemakkelijker de vliesjes verwijderen.
  • De bouillon opzetten met de in stukjes gesneden groentjes en wat kippepasta en een weinig peper.
  • Bloem mengen met peper en zout.
  • Als de bouillon getrokken heeft, deze doorsteken en er de hersentjes voorzichtig in leggen.
  • Alles aan de kook brengen en na het kookpunt een 20 minuten op een zacht vuurtje laten pruttelen.
  • De hersentjes wat laten trekken en deze daarna met een schuimspaan (pollepel met gaten) op een propere handdoek leggen.
  • De mayonaise maken en er de fijn gesneden kruiden bij doen, afsmaken.
  • De hersentjes in dikke plakken verdelen, in wat gekruide bloem rollen en in een pan met boter mooi goudgeel aankleuren.
  • Opletten of deze genoeg gekruid zijn.
  • Opdienen op een warm bord met een lepel tartaar.

Mosseltje, gepaneerd met remoulade saus -301-

Afdrukken

Mosseltje, gepaneerd met remoulade saus

Porties 4

Ingredienten

  • 16 mosseltjes
  • mayonaise (eidooier, pezo, mosterd, olie en citroensap)
  • paneermeel
  • kervel fijn gesneden
  • peterselie
  • Engelse saus worchester
  • ui

Instructies

  • De mosseltjes goed spoelen en in een kookpot laten open komen.
  • Het vlees er uit halen en in wat losgeklopt eiwit doen en daarna in het paneermeel.
  • Afbakken in het frietvet aan 190 graden.
  • Mayonaise mengen met de kruiden en op smaak brengen met een weinig Engelse saus.
  • Bediening
  • Op een aperitieflepeltje plaatst men een weinig saus en daarop het warme gebakken mosseltje.

Notities

Men kan dit maken met een overschot van mosselen die reeds bereid waren en na het paneren bewaren in de diepvriezer.