Kalf hersentjes, gebakken met tartaarsaus
Ingredienten
- 50 g hersens per persoon
- Wat citroensap
- olie
- bouillon water, kippepasta, een stukje selder, ui, wortel, tijm en laurier.
- boter
- eieren
- 1 ui
- wat cornichons
- Engelse saus
- bloem.
Instructies
- De hersentjes in water en wat citroensap laten weken, na een half uurtje kan men dan gemakkelijker de vliesjes verwijderen.
- De bouillon opzetten met de in stukjes gesneden groentjes en wat kippepasta en een weinig peper.
- Bloem mengen met peper en zout.
- Als de bouillon getrokken heeft, deze doorsteken en er de hersentjes voorzichtig in leggen.
- Alles aan de kook brengen en na het kookpunt een 20 minuten op een zacht vuurtje laten pruttelen.
- De hersentjes wat laten trekken en deze daarna met een schuimspaan (pollepel met gaten) op een propere handdoek leggen.
- De mayonaise maken en er de fijn gesneden kruiden bij doen, afsmaken.
- De hersentjes in dikke plakken verdelen, in wat gekruide bloem rollen en in een pan met boter mooi goudgeel aankleuren.
- Opletten of deze genoeg gekruid zijn.
- Opdienen op een warm bord met een lepel tartaar.