Archieven

Eendenborstfilet op zijn vel gebakken -205-

Afdrukken

Eendenborstfilet op zijn vel gebakken

Porties 2

Ingredienten

  • 11 eenden borstfilet
  • boter
  • peper
  • zout
  • 1 sjalot
  • kardemon
  • rode wijn
  • eendenfond
  • aardappelen
  • mange tous fijne peultjes
  • peterselie

Instructies

  • De eendenborst pareren en fijne inkepingen geven in de vetlaag.
  • Aankleuren in een hete pan met de vetzijde eerst, omdraaien en aankleuren.
  • Op een plaat leggen en kruiden met peper en zout.
  • Daarna in de oven op 180 °C laten afbakken (ongeveer 8 minuten).
  • Saus :
  • De sjalotjes stoven en deglaceren met rode wijn, laten inkoken.
  • De eendenfond, kardemon aan toevoegen en zachtjes laten trekken
  • Door fijne zeef steken, afsmaken en op het laatste afwerken met de boter.
  • Aardappelen :
  • 3 aardappeltjes per persoon in kasteelvorm, gaarkoken en daarna kleuren in warme boter en wat olijfolie.
  • Groentjes :
  • De peultjes in fijne julienne snijden en beetgaar koken.
  • Blancheren en onmiddellijk in koud water doen schrikken om de kleur te behouden.
  • Opwarmen in boter met wat sjalotten en kruiden met peper en zout.