Archieven

Lamscurry met spinazie en basmati rijst -736-

Afdrukken

Lamscurry met spinazie en basmati rijst

Porties 4 Pers

Ingredienten

  • 1 kg lamsvlees
  • 250 g rijst Basmati
  • 1 soeplepel Kippenpasta
  • 200 g spinazie jonge blaadjes
  • 60 g gember
  • 2 uien mooie
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 cl yoghurt natuur
  • pezo
  • Curry poeder
  • cayenne poeder
  • Garam massala
  • Olie
  • wat boter

Instructies

  • Het vlees opkuisen (stempel pezen en vet verwijderen) In blokjes snijden van 2 cm op 2cm Deze in vetstof aan kleuren
  • De stukken ui en geplette look en gember toevoegen Kruiden met peper zout en curry poeder de Cayennepeper en de garam massala
  • Dit een weinig stoven zodat de kruiden hun volle aroma en smaak kunnen afgeven
  • Bevochtigen met wat kippenbouillon en op een zacht vuurtje gaar stoven
  • Voor het opdienen de gewassen blaadjes eronder mengen de yoghurt erbij. Afkruiden en eventueel bij binden met maïzena. Als de yoghurt erbij is niet meer laten koken daar deze anders kabbelt
  • De rijst garen in water met zout en wat kippenpasta
  • Opdienen op een warmbord De rijst verdelen op het bord er een kuiltje van maken en in het kuiltje het vlees met de saus Eventueel afwerken met enkele verse blaadjes spinazie

Visballetjes, oosterse met curry mayonaise -730-

Afdrukken

Visballetjes, oosterse met curry mayonaise

Porties 6

Ingredienten

  • 150 g krab surimi
  • 150 g witvis filet
  • 1 limoen Sap van en de zestes
  • Chili saus
  • 1 eiwit
  • mayonaise olie citroen peper zout en een eidooier
  • Curry poeder
  • 1 chili pepertje
  • handvol koriander
  • wat gember

Instructies

  • Het vlees van de vis en de krab fijn snijden of cutteren (niet gans fijn, geen mousse).
  • De kruiden en het pepertje en de gember fijn snijden.
  • Alles bij de vis doen samen met wat chilisaus en de zeste’s en wat jus van de limoen.
  • Goed mengen en balletjes van maken deze gaar stomen of afbakken.
  • Saus mayonaise mengen met curry en chili saus.
  • De balletjes dippen in de saus en hot hot hot

Kerriesoepje met kip -592-

Afdrukken

Kerriesoepje met kip

Porties 4 pers

Ingredienten

  • 2 uien
  • 2 prei wit
  • 1 stengel selder witte
  • 1 appel
  • 2 tomaten
  • rode paprika
  • 1 kip filet
  • Kippenpasta
  • Curry poeder
  • pezo
  • room
  • boter
  • koriander gehakte

Instructies

  • De prei, selder, ui, appel en paprika reinigen en goed wassen. Daarna in wat boter aan stoven zonder te kleuren, de curry erbij, eventjes laten stoven en dan bevochtigen met de kippenbouillon. De kipfilet erbij en alles op een zacht vuurtje laten garen.
  • De gegaarde kip in stukjes snijden.
  • De tomaten pellen ontpitten en in dobbelsteentjes snijden.
  • De soep mixen, door een chinees steken en afsmaken .
  • De stukjes kip en tomaten erbij doen, eens opkoken, van het vuur verwijderen, de gehakte koriander erbij en opdienen.

Notities

De curry moet men smaken maar mag zeker niet overheersen!

Bananensoepje -466-

Afdrukken

Bananensoepje

Porties 4 pers

Ingredienten

  • 3 liter Kippenbouillon
  • 2 kg tomaten dikke of 2 blikken blokjes van 800 g
  • 10 bananen rijpe
  • 2 uien dikke
  • 50 g margarine
  • 1 dl room
  • peterselie Gehakte
  • Curry poeder

Instructies

  • Pel de tomaten, pitjes verwijderen en in stukjes snijden.
  • 3 liter water aan de kook brengen en 6 blokjes kippenbouillon bij voegen.
  • Als dit kookt voegt men er de stukjes banaan de tomaten en de gesneden ajuin bij.Opnieuw aan de kook brengen en er wat curry poeder aan toe voegen.
  • Een 20 tal minuten laten sudderen en daarna mixen.
  • Afsmaken en voor het opdienen room en gehakte peterselie aan toe voegen.

Kip Saté (ไก่สะเต๊ะ) -443-

Afdrukken

Kip Saté (ไก่สะเต๊ะ)

Porties 4

Ingredienten

  • 2 kg kip filet
  • 1/2 kofielepel Curry poeder gele
  • 1/2 kurkuma
  • 3 soeplepels suiker kristal
  • 1 kofielepel Kruidenmix rosdee Ch W
  • 1 blik kokosnootmelk koken
  • 1 soeplepel Oestersaus
  • 1 soeplepel maggi
  • 1 soeplepel sojasaus
  • 1 fles room
  • 1 koffielepel Whisky
  • satéstokjes

Instructies

  • Kipfilet in reepjes snijden en in een kom leggen;
  • Whisky – curry poeder –kurkuma poeder –suiker -soja en oestersaus – kokosmelk mengen en laten marineren 10 min (room later toevoegen en nog eens 5 min wachten)
  • Kip op de saté stokjes steken.

Mosselen in witte wijn met frietjes en mosselsausje -291-

Afdrukken

Mosselen in witte wijn met frietjes en mosselsausje

Porties 4

Ingredienten

  • 5 kg mosselen naargelang de eters
  • 2 à 3 uien
  • 1/2 bot selder groene
  • 1 bot peterselie
  • 120 g boter boerenboter
  • witte wijn
  • bloem
  • aardappelen friet
  • mosterd
  • olie
  • citroen
  • peterselie
  • sjalot
  • 2 eieren
  • pezo
  • curry poeder

Instructies

  • De mosselen goed wassen en spoelen en enkele uurtjes laten trekken in koud water met wat zout en bloem zodat ze het zand kunnen uitspuwen.
  • De ui en selder reinigen en niet te grof snijden.
  • De peterselie wassen en grof hakken.
  • De boter smelten, de groenten erbij en een klein beetje stoven.
  • De mosselen toevoegen en kruiden met peper en zout en een goede scheut witte wijn.
  • Deksel erop en garen (open is gaar).
  • Een dikke mayonaise maken met als garnituur de fijn gesneden sjalot en peterselie en mosterd en curry.
  • Op het einde mengt men en beetje mosselsap onder de mayonaise.
  • Frietjes bakken en opdienen.
  • Bediening
  • Indien men over niet voldoende mossel potten beschikt dient men in soepborden op en geeft men een repasse.

Notities

Als men mosseltjes over heeft, deze bestrijken met wat lookboter om als aperitief hapje of voorgerecht te geven. De mossel blijft wel in één schelp. Men kan ook de schelpen verwijderen en het mosselvlees paneren en dan afbakken in de frituur. Opdienen met een slaatje en verse tartaarsaus.