Archieven

Appeltaart met rozijnen en pistacheroom -460-

Afdrukken

Appeltaart met rozijnen en pistacheroom

Porties 4

Ingredienten

  • ___Voor de pistache crème
  • 50 g pistache noten gemalen
  • 80 g suiker
  • 80 g bloem
  • 2 lepels boter
  • 3 eieren losgeklopte
  • 1 mespuntje kaneel hoeft niet maar mag
  • 1 rol bladerdeeg
  • 6 appelen geschilde in blokjes gesnede,n boskoop
  • 4 soeplepels rozijnen in water geweekte
  • 2 soeplepels boter gesmolten
  • 3 soeplepels confituur abrikozen

Instructies

  • De oven voorverwarmen 180 g
  • Alles mengen voor de pistacheroom
  • Een ronde vorm met het bladerdeeg (+papier) bekleden en prikken
  • de 2 lepels pistachenootjes erover verdelen
  • dan de pistacheroom er op doen daarover de appeltjes en de rozijnen met de overige boter bestrijken
  • een 30 tal minuten bakken
  • Bestrijken met de confituur en nog een 3 tal minuten bakken
  • Koud laten worden en opdienen

Ijsrots, geflambeerd met Grand-Marnier -143-

Afdrukken

Ijsrots, geflambeerd met Grand-Marnier

Porties 4

Ingredienten

  • 1/2 liter vanille-ijs
  • 8 eiwitten en zelfde gewicht bloemsuiker
  • confituur rode
  • boudoirkoekjes
  • Grand Marnier of andere zoete drank.

Instructies

  • De koekjes op een bord schikken, wat Grand Marnier erop en konfituur.
  • Eiwit met evenveel bloemsuiker tot sneeuw kloppen.
  • Ijs op de koekjes doen en afwerken met eiwit.
  • Wat in diepvries steken en voor gebruik flamberen met drank.

Notities

Normaal gebruikt men een genoise ipv de koekjes. Men kan ook bovenaan de halve eischelpen plaatsen, daarin de warme drank doen en flamberen.