Keng pet phed lynchee (แกงเผ็ดเป็ดลี้จี้)
Porties 4
Ingredienten
- 1 kg eenden gebraden
- 2 blikken cocosmelk
- 2 koffielepels Paneng rode curry pasta
- 1 blik lychees
- 2 soeplepels sojasaus
- 1 soeplepel suiker
- 3 soeplepels Lychees Sap
- 1 paprika rood
- 10 bladen basilicum thai
- 2 bladen Bergamot
- 1 koffielepel maggi
Instructies
- Ontdooide eendfilet bakken in de pan –daarna in stukjes snijden. Paprika in lange repen snijden.
- Kookpot zonnebloemolie opwarmen. rode curry pasta inmengen (vuur zachter) kokosmelk bijvoegen en roeren (geleidelijk)-3lepels lycheesap bijvoegen – sojasaus – suiker (proeven) bergamot bladen (nerf uithalen)
- proeven lychee toevoegen en paprika, eend en thaise basilicum als laatste inmengen.