Archieven

Banaan met chocolade en dulche de leche

Banaan met chocolade en dulche de leche
Recept Afdrukken
Banaan met chocolade en dulche de leche
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook het blik melk 4 uur en zorg dat het blik altijd onder water staat.
  2. Laat de blik afkoelen in ijskoud water, minstens een half uur.
  3. Meng de inhoud met wat room tot een dikke karamelsaus.
  4. Klop een beetje room lobbig met wat suiker.
  5. Grilleer de bananen tot de schil zwart ziet en de banaan zacht is.
  6. Opdienen met dulche, chocoladesaus en room.

Appel, baderdeeggebakje met appel, rozijnen en ijs

Appel. Bladerdeeggebakje met appel, rozijnen en ijs
Recept Afdrukken
Appel. Bladerdeeggebakje met appel, rozijnen en ijs
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Instructies
  1. Bereiding bladerdeeg
  2. De stukken bladerdeeg instrijken met losgeklopt ei, de randjes aanbrengen en deze eveneens instrijken met losgeklopt ei. Daarna afbakken op 180°.
  3. Een appel schillen, in brunoise snijden en goudbruin bakken in boter. Blussen met calvados. De rozijnen laten weken in Calvados. Nadien vermengen met banketbakkersroom. De andere appelen schillen en in kwartjes snijden. Nadien deze kwartjes voor ¾ doorsnijden in lamellen. Nadien op een ingeboterde ovenplaat leggen en bestrijken met gesmolten boter. Als laatste bestrooien met bloemsuiker en afbakken in een oven van 170° tot ze gaar zijn. De bladerdeeggebakjes vullen met het bakkersroommengsel en het deksel eropsteken. Daarnaast een kwart appel leggen en zodanig op drukken dat je een waaier vormt. Dan op het bord een beetje versiering aanbrengen met vloeibare chocolade. Daarop een bol ijsroom leggen. Afwerken met een beetje kaneel.
  4. Bereiding room
  5. De melk met de doormidden gesneden vanillestok aan de kook brengen. Ondertussen de eidooiers, de maïzena en de suiker tot een ruban kloppen. De kokende melk al roerend op de ruban gieten en onder voortdurend roeren aan de kook brengen op een matig vuur. De vanillestok verwijderen en de room uitstorten op een ingeoliede plaat, bestrooien met bloemsuiker en laten afkoelen.
Notities

Tip : de banketbakkersroom kan in de winter ook warm geserveerd worden.