Gebakken garnaalcakejes met chilipeper
Porties 12
Ingredienten
- 2 sneden brood dikke witte, zonder korst
- 250 g garnalen gepelde rauwe
- 1 chilipeper groene, zonder zaden en fijngehakt
- 2.5 cm gember verse, geschild en fijngehakt
- 4 tenen look fijngehakt
- 1 eetlepel koriander vers gehakt
- zout
- olie om in te vetten
- rucola of waterkers,
- chilisaus zoete
Instructies
- Leg het brood in een kom, schenk er water over, laat het brood 10 seconden weken en knijp het uit.
- Doe het in een keukenmachine met de garnalen, chilipeper, gember en knoflook, zout en peper.
- Pureer tot alles goed gemengd is.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bestuif uw handen licht met bloem en vorm van het mengsel 12 cakejes.
- Vet een ovenplaat lichtjes in. Leg er de cakejes gelijkmatig verdeeld op. Kwast ze zuinig in met een beetje olie en bak ze 15 a 20 minuten tot ze goudbruin zijn en een beetje knapperig.
- Bediening
- Serveer met een beetje sla en een kommetje zoetzure chilisaus.