Prak de sardines met een vork fijn. Zet afgedekt in de koelkast.
Snijd de cherrytomaatjes doormidden, verwijder de zaadjes.
Verhit wat olijfolie in een flinke koekenpan en voeg de tomatenpuree toe.
Leg de tomaatjes met de snijkant in de olie. Leg ook de ui in de olie en voeg de balsamicoazijn toe.
Draai het vuur laag en laat de tomaatjes langzaam op smaak komen.
Zijn de schilletjes van de tomaatjes gerimpeld en is de snijkant wat verkleurd, haal dan de pan van het vuur en laat de tomaatjes afkoelen.
Trek voorzichtig met je vingers de velletjes van de tomaatjes.
Dit gaat eenvoudig als de tomaatjes volkomen gaar zijn.
Prak de tomaatjes met de ui en olie grof. Breng op smaak met het zout en de zwarte peper.
Trek de nerven van de koolbladeren en snijd het blad in repen.
Verhit wat olijfolie in een flinke koekenpan en bak de kool kort op hoog vuur. Zet apart.
Was de spinazie en dep deze goed droog.
Verhit wat olijfolie in een flinke koekenpan en bak op hoog vuur kort de spinazie.
Giet eventueel vrijkomend vocht af.
Verdeel de tomatensalsa over een aantal sneetjes.
Leg wat sardines en koolblad op de tomaat en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Verdeel de rest van de sardines over de andere sneetjes stokbrood, leg er wat spinazie en geitenkaas op en garneer met de bieslook.