Archieven

Daisy de Santiago-495-

Afdrukken

Daisy de Santiago

Ingredienten

  • 3 cl limoensap
  • 2 cl suiker water
  • 5 cl Bacardi Superior
  • 2 koffielepels Chartreuse gele

Instructies

  • Voor suikerwater
  • Neem een steelpan en breng het water aan de kook. Zet het vuur lager en doe de suiker in het warme water, los de suiker al roerend op. Haal de pan van het vuur zodra de suiker is opgelost.
  • Laat de siroop niet koken anders wordt hij te zoet en te dik. Laat het suikerwater afkoelen en bewaar in een fles met dop.
  • Suikerwater bewaar je het best in de koelkast. Je kan de kristalsuiker ook vervangen door rietsuiker, dan krijg je een amberkleurige siroop
  • Bereiding
  • Vul het wijnglas met gemalen ijs. Giet het limoensap, het suikerwater en de rum in het mixglas. Vul op met ijsblokjes, sluit de shaker en shake krachtig. Verwijder het gesmolten ijswater uit het wijnglas, maar laat het ijs erin. Strain de cocktail in het glas

Notities

Werk af met Chartreuse en garneer met bosvruchten en een takje munt.