Archieven

Tiramisu citrus -782-

Tiramisu citrus
Recept Afdrukken
Porties
6 pers
Porties
6 pers
Tiramisu citrus
Recept Afdrukken
Porties
6 pers
Porties
6 pers
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook een beetje van het Citrus sap en laat de in water geweekte en uitgeknepen gelatine blaadjes hierin smelten. Meng met de rest van het sap. Verdeel over de glaasjes en laat minstens 3u opstijven.
  2. Klop het eigeel en de poedersuiker en ruban, moet wit zijn. Meng met de mascarpone, de marsale en de sterke koffie.
  3. Klop het eiwit samen met het beetje poedersuiker stevig en spatel dit voorzichtig onder het mascarpone mengsel.
  4. Giet de tiramisu in de glaasjes en steek het, in koffie gedompeld, koekje hierin. Laat een tijdje in de koelkast.
  5. Werk af met veel cacao poeder

Tiramisu met speculaas -361-

Tiramisu met speculaas
Recept Afdrukken
Porties
8
Porties
8
Tiramisu met speculaas
Recept Afdrukken
Porties
8
Porties
8
Ingrediënten
Instructies
  1. Men doet de eidooier en het eiwit in aparte potten
  2. De eidooiers klopt men met 80 gram suiker wit (au ruban)
  3. Daarna roert men er voorzichtig de kaas onder
  4. De eiwitten kloppen we tot sneeuw met de resterend 80 gr suiker maar men doet er de suiker geleidelijk in
  5. Daarna mengen we dit met de kaas en voegen er een weinig amaretto bij
  6. Onder tussen heeft men de speculoos verkruimeld en in een dessert coupe gelegd die we wat marineren met een beetje koffie en amaretto
  7. De vulling erop en in de koelkast laten op stijven
  8. Bediending
  9. Op een bordje met een kantpapier
  10. De coupe bestrooien we met wat cacao die vermengd is met wat bloemsuiker
  11. Eventueel afwerken met een aardbei of een ander stukje rood fruit