Archieven

Chocolade. Bieramisu van witte chocolade en Lindemans framboise -553-

Afdrukken

Bieramisu van witte chocolade en Lindemans framboise

Porties 6 porties

Ingredienten

  • 4 eieren
  • 100 g chocolade witte
  • 40 g suiker
  • 50 ml melk volle
  • 230 g mascarpone
  • 100 ml frambozen coulis
  • 100 ml frambozenbier
  • boudoirkoekjes
  • amandel schilvers, geroosterde
  • blaadjes munt

Instructies

  • Laat de chocolade met de melk op lage temperatuur smelten en roer en de mascarpone onder (van het vuur af
  • Dit alles goed opkloppen
  • Dan de eidooiers en de suiker wit kloppen en mengen met de mascarpone
  • Daarna de eiwitten stijf kloppen en onder dit alles voorzichtig spatelen
  • De coulis en het bier mengen in een diep bord doen en er de lange vingers indompelen
  • Op een bord of in een breed glas plaatst men enige lange vingers daarop de kaas en enkele verse frambozen terug een laag koekjes en dan kaas tot alles mooi verdeeld is
  • In de koelkast laten opstijven
  • Voor verbruik afwerken met de amandel schilfers en een mooi takje munt

Ijsrots, geflambeerd met Grand-Marnier -143-

Afdrukken

Ijsrots, geflambeerd met Grand-Marnier

Porties 4

Ingredienten

  • 1/2 liter vanille-ijs
  • 8 eiwitten en zelfde gewicht bloemsuiker
  • confituur rode
  • boudoirkoekjes
  • Grand Marnier of andere zoete drank.

Instructies

  • De koekjes op een bord schikken, wat Grand Marnier erop en konfituur.
  • Eiwit met evenveel bloemsuiker tot sneeuw kloppen.
  • Ijs op de koekjes doen en afwerken met eiwit.
  • Wat in diepvries steken en voor gebruik flamberen met drank.

Notities

Normaal gebruikt men een genoise ipv de koekjes. Men kan ook bovenaan de halve eischelpen plaatsen, daarin de warme drank doen en flamberen.

Tiramisu -021-

Afdrukken

Tiramisu

Porties 12

Ingredienten

  • 1 kg mascarpone
  • 3 dl koffie sterke
  • 8 eierdooiers
  • 4 eiwitten
  • 200 g bloemsuiker
  • 5 cl Amaretto di Saronno
  • 3 dozen boudoirkoekjes
  • 50 g cacaopoeder

Instructies

  • De eierdooiers samen met de bloemsuiker opkloppen en de Mascarpone onderroeren.
  • Amaretto bijgieten en de stevig opgeklopte eiwitten onder de massa spatelen.
  • De boudoirs in sterke koffie met Amaretto doppen en in een glazen kom leggen.
  • Vervolgens de tiramisu op de boudoirs gieten en in de koelkast laten opstijven.
  • Afwerking
  • Bestrooien met cacaopoeder en koel opdienen.