Hertefilet, “Burrito” met duxelle
Porties 4 pers
Ingredienten
- 4 wraps tortilla, of Piadina di Romagna
- 600 g hertefilet 4 stukken van125 – 150g
- 500 g bospaddestoelen fijngehakte
- 2 sjalotten fijngehakte
- boter
- 2 dl porto
- _____Voor de goene aïdi :
- 1/2 krop salade groene of spinazie
- 2 eigeel
- 3 dl maïsolie
- 1/2 Citroen sap
- pezo
- 2 teentjes look
Instructies
- Bak de sjalotten en paddestoelen in boter tot ze droog zijn (= duxelle).
- Kruid het vlees en bak ze kort rondom.
- Mix met een staafmixer het ei en de look en voeg druppelgewijs de olie toe.
- Voeg de salade of spinazie en citroensap aan toe en mix tot een gladde groene lichte mayonnaise.
- Smaak af met peper en zout.
- Gril de tortilla velletjes en bestrijk met de duxelle (1/2 cm dikke laag).
- Plaats de hertefilet bovenop en rol op.
- Bak de rolletjes ongeveer 10 minuten op 150°C.
- Kook ondertussen de porto in tot een lichte siroop.
- Snijd de 3burritos” in twee.
- Serveer met de aïdi en portoreductie.