Archieven

Havermoutkoekjes met tomaten chutney en kruidenkaas -695-

Havermoutkoekjes met tomaten chutney en kruidenkaas
Recept Afdrukken
Porties
30 koekjes
Porties
30 koekjes
Havermoutkoekjes met tomaten chutney en kruidenkaas
Recept Afdrukken
Porties
30 koekjes
Porties
30 koekjes
Ingrediënten
Instructies
  1. De oven voorverwarmen op 220°.
  2. Een bakplaat bekleden met een bakpapier.
  3. Voor de koekjes alle ingrediënten mengen maar op het laatste moment de boter en het ei.
  4. Een 10 tal min laten rusten, daarna met behulp van 2 thee lepeltjes kleine bolletjes maken niet te dicht tegen elkaar daar de koekjes bij het bakken uit zetten.
  5. Een vijftal minuten afbakken en daarna op de bakplaat wat laten rusten en als deze bijna koud zijn op taartringen plaatsen.
  6. Ondertussen pellen we de tomaten en verwijderen de pitjes waarna we ze in stukjes snijden.
  7. We leggen de tomaten blokjes met de puree, de azijn, de chili en de suiker in een kom en laten een 20 tal min op een zacht vuurtje trekken en dikken.
  8. Af en toe roeren en afsmaken. Men bestrijkt de koekjes met de chutney en versiert met punten kaas .

Worteltaart -540-

worteltaart
Recept Afdrukken
worteltaart
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Instructies
  1. De garnituur heel goed mengen.
  2. Alles goed mengen met een elektrische klopper, in een bakvorm doen die ingevet is en met wat bloem bestrooien.
  3. In een voorverwarmde oven (180°) gedurende een 50 à60 minuten bakken.
  4. Uit de vorm halen, laten afkoelen en met de garnituur bestrijken

Amerikaanse koekjes -420-

Amerikaanse koekjes
Recept Afdrukken
Porties
20
Porties
20
Amerikaanse koekjes
Recept Afdrukken
Porties
20
Porties
20
Ingrediënten
Instructies
  1. Boter en suiker in een kom mixen.
  2. De vanille-essence en het losgeklopt ei al roerend toevoegen.
  3. De melk er door roeren.
  4. Daarna de gezeefde bloem en bakpoeder doorroeren en dan de stukjes chocolade.
  5. Men neemt een bakplaat en bekleed deze indien nodig met bakpapier.
  6. Men plaatst er een afgestreken eetlepel op en duw een beetje plat.
  7. Men laat altijd een 4 cm ruimte tussen het deeg.
  8. Een 15tal minuten bakken en daarna op een rooster laten afkoelen.
  9. Bediening
  10. Op een bordje bekleed met een dentelle papier.

Banaan. Japanse “banana split” -349-

Banaan. Japanse “banana split”
Recept Afdrukken
Porties
8
Porties
8
Banaan. Japanse “banana split”
Recept Afdrukken
Porties
8
Porties
8
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng voor de chocoladesaus de room aan de kook en smelt hierin de chocolade. Smaak de saus af met cola.
  2. Meng alle ingrediënten voor de tempuradeeg.
  3. Steek de mini bananen op stokjes en rol ze eerst in bloem en daarna in het tempurabeslag.
  4. Frituur ze op 180°C gedurende 3 minuutjes en laat ze uitlekken.
  5. Bepoeder de bananen met bloemsuiker.
  6. Serveer met uitgeperste passievruchten, chocoladesaus en vanille ijs.
Notities

Men kan het tempuradeeg ook maken met volgende ingrediënten : 200 ml ijskoud water, 1 ei, 100g bloem, 50g maïzena en ½ theelepel zout.