Archieven

Bandarilla -708-

Afdrukken

Bandaria

Porties 12 tapas

Ingredienten

  • 12 kappertjes
  • 12 ansjovis filets in olie uit een blikje
  • 12 olijven zwarte ,ontpitte
  • 12 augurk kleine
  • 12 zilveruitjes

Instructies

  • Leg met uw vingers een kappertje op het dikkere uiteinde van elke ansjovisfilet en rol deze voorzichtig op.
  • Prik 1 gevulde ansjovis, 1 olijf, 1 augurk en 1 zilveruitje aan een cocktailprikker.
  • Maak zo 12 spiesjes.

Notities

Neem desgewenst andere ingrediënten, zoals koude vleeswaren, kaas en groenten. Kies ingrediënten die verschillen qua textuur, smaak en kleur. Deze spiesjes zijn erg populair in Noord-Spanje, waar ze pinchos ‘aan een doorn gespiest’ heten. Laat u bij uw keuze leiden door de smaak, kleur en vorm van de ingrediënten en kies bijvoorbeeld koud of gedroogd vlees, ingelegde tonijn, gezouten vis of hardgekookte eieren. In het zuiden van Spanje gebruiken ze ingelegde groenten en heten de spiesjes banderillas, omdat ze op de puntige stok van de stierenvechter lijken.

Kibbeling -642-

 

Afdrukken

Kibbeling

Porties 20 hapjes

Ingredienten

  • 500 g kabeljauw
  • 150 g bloem
  • 2 eidooiers
  • 1 flesje bier
  • viskruiden met zout
  • arachideolie of zonnebloemolie om te frituren
  • ___Remouladesaus
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt of turkse
  • 1 eetlepels bieslook vers geknipte
  • 1 eetlepels peterselie vers gehakte
  • 1 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepels kappertjes
  • 1 eetlepels augurk fijngehakte

Instructies

  • Snijd de kabeljauw in middelgrote stukken.
  • Verhit de olie tot 180 °C.
  • Roer in een kom de bloem en eidooiers los en voeg dan net zoveel bier toe totdat je een dik beslag hebt dat blijft plakken aan de vis.
  • Breng vervolgens goed op smaak met viskruiden.
  • Laat de vis stuk voor stuk in de hete olie glijden zodat ze niet aan elkaar gaan plakken
  • Frituur ze totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Schep ze uit de olie met een schuimspaan en laat ze even uitlekken op een velletje keukenpapier.
  • Bereiding Meng alle bovenstaande ingrediënten door elkaar en klaar is je remouladesaus

Tartaarsaus -331-

Afdrukken

Tartaarsaus

Porties 1

Ingredienten

  • 2 eierdooiers
  • 1 ei hardgekookt
  • 0,5 l Olie plantaardige
  • 2 eetlepels citroensap of azijn
  • pezo
  • 1 scheutje witte wijn droge
  • peterselie fijngehakte
  • dragon fijngehakte
  • sjalot zeer fijngesneden
  • kappertjes zeer fijngesneden
  • bieslook fijn gesneden
  • augurk zeer fijngesneden

Instructies

  • Het hardgekookt ei zeer fijn pletten en we maken hiermee een mayonaise.
  • We mengen de eierdooiers, het geplette ei, de mosterd, een scheutje witte wijn en een eetlepel citroensap en kruiden met peper & zout naar smaak.
  • (Let op met de hoeveelheid zout, te veel zout zorgt ervoor dat we opnieuw kunnen beginnen, dus proeven is hier aangewezen).
  • We lengen geleidelijk aan met olie en roeren hierbij steeds in dezelfde richting.
  • Wanneer de saus te dik wordt voegen we een scheutje citroensap bij met wat olie.
  • We mengen de mayonaise met de fijngehakte sjalot, peterselie, kappertjes, dragon en augurkjes.
  • We werken af met bieslook.
  • Deze saus wordt bij uitstek opgediend bij visschotels.