Archieven

Zalmkroket podjolski zachte currysaus -696-

Zalmkroket podjolski zachte currysaus
Recept Afdrukken
Porties
10 stuks
Porties
10 stuks
Zalmkroket podjolski zachte currysaus
Recept Afdrukken
Porties
10 stuks
Porties
10 stuks
Ingrediënten
Instructies
  1. De sjalotten en de champignons in een mooie julienne snijden en aanstoven in wat olijfolie.
  2. Daarna curry en kurkuma toe voegen en laten mee stoven (beter voor de smaak), de room erbij doen en wat laten koken, kruiden met wat kippenpasta, peper en zout.
  3. Ondertussen de zalm kruiden en in de oven gaar steamen en daarna in stukken trekken.
  4. De saus binden met de blanke roux (redelijk dik), de kaas en de zalm erbij en op smaak brengen.
  5. Op een geoliede en met cellofaan papier beklede schotel verdelen (1à2 cm dik) en laten koud worden.
  6. Daarna verdelen in porties en dan paneren. Met een weinig bloem, in de losgeklopte en gekruide eieren rollen en daarna in de chapelure .
  7. Afbakken voor gebruik.
  8. Bediening:
  9. Op een bord schikken samen met de sla, het stukje citroen en wat saus (niet op de kroket).

Zalmtartaar met waterkers -684-

Zalmtartaar met waterkers -684-
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Zalmtartaar met waterkers -684-
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Instructies
  1. Maak de waterkers en de tuinkers schoon in koud water. Zorg ervoor dat er geen zand of aarde in achterblijft. Laat de sla goed uitlekken.
  2. Gebruik ontvelde zalmfilet voor dit gerecht. Versnij de zalm zeer fijn met een vlijmscherp mes.
  3. Let op: Doe de zalm niet in een blender of hakmolen, want dan krijg je puree.
  4. Techniek: Snij de zalm eerst in repen. Snij deze repen op hun beurt nog eens in reepjes, en snij die tenslotte in hele kleine stukjes.
  5. Tip: Voor een licht gerookte toets in dit gerecht, kan je een klein beetje gerookte zalm fijnsnijden en mengen onder de verse zalm.
  6. Doe de vis in een mengschaal en voeg er zeer fijn gesnipperde sjalot en bieslook aan toe.
  7. Voeg een beetje graanmosterd toe, een scheutje olijfolie en enkele druppels sojasaus. (De sojasaus zorgt voor een lichte zoute toets, dus gebruik geen extra zout.)
  8. Meng alle ingrediënten en voeg een scheutje vers citroensap toe.
  9. Proef en voeg naar smaak wat peper toe. Meng de tartaar en zet opzij.
  10. Voor het sausje voeg je een schep pittige mierikswortel (gepureerd), de zure room, een beetje verse yoghurt en vers citroensap samen. Meng alles met wat peper van de molen en een snuifje zout.
  11. Snij een stuk van de daikon in flinterdunne schijfjes. Snij deze op hun beurt in heel fijne reepjes julienne.
  12. Schil de appel en snipper ook deze in heel fijne reepjes.
  13. Hak enkele walnoten fijn.
  14. Doe de waterkers, de tuinkers, de daikon (of radijs), de appel en de stukjes walnoot in een slakom. Meng de sla voorzichtig met de hand, zodat je de slablaadjes niet beschadigt.
  15. Verwarm de oven voor op 160°C.
  16. Druk met een brede dresseerring rondjes uit het brood (1 per persoon).
  17. Leg de sneetjes brood op een ovenschaal met een vel bakpapier of een siliconenmatje.
  18. Sprenkel over elk broodje enkele druppels olijfolie en toast ze gedurende enkele minuten in de oven (160°C).
  19. Druppel wat ciderazijn en notenolie over de sla. Voeg wat peper van de molen toe en meng de sla zorgvuldig met de hand.
  20. De afwerking:
  21. Plaats op elk bord een warme toast. Plaats de dresseerring over de toast en schep hierin wat zalmtartaar. Druk het mengsel voorzichtig aan met de bolle kant van de lepel.
  22. Werk het voorgerechtje af met een toefje sla bovenop de tartaar.
  23. Verwijder de ring en druppel een lepeltje van de saus rond het gerechtje.

Haringfilets met appeltjes, dille en zure room -630-

Haringfilets met appeltjes, dille en zure room
Recept Afdrukken
Porties
15 hapjes
Porties
15 hapjes
Haringfilets met appeltjes, dille en zure room
Recept Afdrukken
Porties
15 hapjes
Porties
15 hapjes
Ingrediënten
Instructies
  1. Men laat de haring filets goed uitlekken en dept deze wat droog met behulp van keukenpapier. Daarna snijdt men deze in gelijke stukjes (niet te groot).
  2. Snijd de appel in een heel fijne julienneMeng de .
  3. De maïs goedspoelen en laten uitlekken.
  4. Men hakt de dille grof.
  5. Al deze ingrediënten doet men in een pot en men kruidt met een weinig peper en zout
  6. Meng de room met wat mosterd en mengt dit onder de haring.
  7. Afsmaken.
  8. Bediening:
  9. Op een apero lepeltje versiert met een takje dille, fris opdienen.
  10. Tips van de chef:
  11. Dit alles mag niet te dun zijn daar anders alles uit het lepeltje loopt.

Kerriesoepje met kip -592-

Kerriesoepje met kip
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Kerriesoepje met kip
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Instructies
  1. De prei, selder, ui, appel en paprika reinigen en goed wassen. Daarna in wat boter aan stoven zonder te kleuren, de curry erbij, eventjes laten stoven en dan bevochtigen met de kippenbouillon. De kipfilet erbij en alles op een zacht vuurtje laten garen.
  2. De gegaarde kip in stukjes snijden.
  3. De tomaten pellen ontpitten en in dobbelsteentjes snijden.
  4. De soep mixen, door een chinees steken en afsmaken .
  5. De stukjes kip en tomaten erbij doen, eens opkoken, van het vuur verwijderen, de gehakte koriander erbij en opdienen.
Notities

De curry moet men smaken maar mag zeker niet overheersen!

Paling, gerookte. Op zijn Zweeds met bietjes, aardappelen, mierikswortel, room en notenboter -501-

Paling, gerookte. Op zijn Zweeds met bietjes, aardappelen, mierikswortel, room en notenboter
Recept Afdrukken
Paling, gerookte. Op zijn Zweeds met bietjes, aardappelen, mierikswortel, room en notenboter
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Instructies
  1. Plaats de appel in een diepvriezer een paar uur. Meng zure room met mierikswortel en smaak af met peper en zout. Kook
  2. de aardappelen gaar. Schil en snijd de aardappelen in 1 cm dikke schijven. Breng water, suiker en azijn naar de kook en
  3. laat de marinade koud worden. Kook de tapioca in rode biet sap en water. Vang het op in een zeef en laat koud worden.
  4. Breng de tapioca caviaar op smaak met citroensap en suiker. Strijk met een lepel de zure roomsaus uit in een 8cm cirkel
  5. in het midden van de borden. Plaats hierop de aardappelen en haring mooi op. Bestrooi met zilver ui. Verdeel de caviaar
  6. mooi op het gerecht. Meng de rode ui met de marinade en verdeel een beetje over de gerechten. Rasp de appel grof en verdeel
  7. over de gerechten. Smelt en bak de boter noten bruin. Giet boter over en rond het gerecht. Versier met dille takjes en smaak
  8. af met zwarte peper. Serveer onmiddellijk!

Maatjesharing op zijn Zweeds met bietjes, aardappelen, mierikswortel, room en noten boter -496-

Maatjesharing op zijn Zweeds met bietjes, aardappelen, mierikswortel, room en noten boter
Recept Afdrukken
Porties
6 hapjes
Porties
6 hapjes
Maatjesharing op zijn Zweeds met bietjes, aardappelen, mierikswortel, room en noten boter
Recept Afdrukken
Porties
6 hapjes
Porties
6 hapjes
Ingrediënten
Instructies
  1. Plaats de appel in een diepvriezer een paar uur. Meng zure room met mierikswortel en smaak af met peper en zout.
  2. Kook de aardappelen gaar. Schil en snijd de aardappelen in 1 cm dikke schijven.
  3. Breng water, suiker en azijn naar de kook en laat de marinade koud worden. Kook de tapioca in rode biet sap en water. Vang het op in een zeef en laat koud worden. Breng de tapioca caviaar op smaak met citroensap en suiker.
  4. Strijk met een lepel de zure roomsaus uit in een 8cm cirkel in het midden van de borden. Plaats hierop de aardappelen en haring mooi op. Bestrooi met zilver ui. Verdeel de caviaar mooi op het gerecht.
  5. Meng de rode ui met de marinade en verdeel een beetje over de gerechten. Rasp de appel grof en verdeel over de gerechten.
  6. Smelt en bak de boter noten bruin. Giet boter over en rond het gerecht.
  7. Versier met dille takjes en smaak af met zwarte peper. Serveer onmiddellijk!

Grietfilet op een bedje van prei met een cidersausje -472-

Grietfilet op een bedje van prei met een cidersausje
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Grietfilet op een bedje van prei met een cidersausje
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Instructies
  1. De sjalotjes in een beetje boter aanstoven zonder te kleuren, deglaceren met een weinig ciderazijn.
  2. Bevochtigen met de cider, wat laten inkoken,een weinig visfumet toevoegen plus de room, laten inkoken, door een puntzeef doen, afsmaken en eventueel wat binden.
  3. Indien nodig, op het laatste afwerken met een weinig boter.
  4. De gewassen prei in julienne snijden en 2/3 gaarstoven in boter en afsmaken, 1/3 van de julienne word in de friteuse gebakken.
  5. De vis kruiden met de peso,een weinig paprika- en curry poeder, kleuren in boter met een weinig olie, gaarbakken in de oven op 180 graden.
  6. De geschilde appel in dobbelsteentjes snijden en in boter gaarstoven evenals de rode paprika en beiden bij de saus voegen als garnituur.
  7. Op het einde werkt men de saus af met en weinig boter en een scheutje calvados.

Paling. Mousse van gerookte paling en Granny Smith -433-

Paling. Mousse van gerookte paling en Granny Smith
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Paling. Mousse van gerookte paling en Granny Smith
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Ingrediënten
Instructies
  1. De paling samen met de platte kaas en de kruiden en het citroensap in een blender fijn malen.
  2. De room met peso en cayenne ¾ opkloppen en voorzichtig mengen met de gepureerde paling.
  3. De appel met de schil in héél fijne julienne snijden en bewaren in ijs water.
  4. De mousse in een spuitzak doen en wat laten rusten in de koelkast.
  5. Alles mooi schikken en fris opdienen.
  6. Bediening
  7. In een apero glaasje of op een toastje spuit men een mooi torentje, afwerken met wat fijne appel julienne.

Ham, gerookt met een julienne van groentjes en ansjovis -377-

Gerookte ham met een julienne van groentjes en ansjovis
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Gerookte ham met een julienne van groentjes en ansjovis
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Instructies
  1. Men reinigt en wast de groentjes zorgvuldig waarna men deze in een fijne julienne snijden van ongeveer 5 cm.
  2. Men plet de look en de ansjovis zeer fijn met een mes.
  3. Deze mengen we met de eidooier, wat citroensap en een snuifje peper en werken deze dan op met de olijfolie, afsmaken.
  4. Men snijdt de ham in de breedte door, indien die lang genoeg is, en maakt er een puntzakje van.
  5. De groentjes mengt men met de saus en brengen deze op smaak.
  6. Deze vult men dan op in de puntzakjes zodanig dat de groentjes er wat uitkomen.
  7. Bediening
  8. Naargelang :
  9. - Aperitief hapje in een schoteltje versierd met wat scheutjes.
  10. - Als voorgerecht op een bordje met wat sla versierd met wat tomaten- en eischijfjes.

Bloedpens met geglaceerde appeltjes -306–

Bloedpens. Geglaceerde appeltjes met bloedpens
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Bloedpens. Geglaceerde appeltjes met bloedpens
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Instructies
  1. De appel schillen en in partjes verdelen.
  2. Mooi goudkleurig afbakken in een weinig boter, honing en suiker bijvoegen, en mooi laten glaceren.
  3. De pens in schijven van 1 cm snijden, en eveneens afbakken in een weinig boter.
  4. Bediening
  5. In een aperitiefschaaltje schikt men een tweetal appelschijfjes met daarop een stukje pens.
  6. Het geheel bestrooien met een beetje gehakte bieslook en warm opdienen.
Notities

Glaceren is iets bakken met suiker zodat het mooi blinkt, en tevens een bewerking in de oven, die ervoor zorgt dat het gerecht een mooi korstje krijgt.

Ganzenlever, gebakken met een portosausje -299-

Ganzenlever, gebakken met een portosausje
Recept Afdrukken
Porties
1
Porties
1
Ganzenlever, gebakken met een portosausje
Recept Afdrukken
Porties
1
Porties
1
Ingrediënten
Instructies
  1. De porto bijna laten uitkoken en met vaste boter afwerken.
  2. Kruiden peper en zout.
  3. De lever in stukjes snijden die in een aperitieflepeltje passen. Bakken in een warme pan zonder vetstof, kruiden met peper en zout.
  4. Bediening
  5. In een lepeltje leggen, napperen met saus en opdienen.
Notities

Als voorgerecht, zelfde werkwijze, maar met een 60 à 80 gram lever. Men geeft dan ook één of meerdere gebakken stukken fruit zoals appel, peer, perzik, vijgen, enz……….

Hazenrugfilet in een harlekijnsaus -283-

Hazenrugfilet in een harlekijnsaus
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Hazenrugfilet in een harlekijnsaus
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Instructies
  1. Men reinigt de filets door het vlies te verwijderen.
  2. Deze worden dan op het allerlaatste moment mooi rosé gebakken, en gekruid met peper en zout.
  3. De rode kool snijdt men in fijne julienne, stooft deze aan, samen met een stukje appel, in wat boter.
  4. Men voegt er wat rode wijn en suiker aan toe en laat dit alles wat trekken.
  5. Daarna doen we er wat water bij en kruiden af .
  6. Dit alles op een zacht vuurtje gaarstoven (zeker een uur).
  7. De spruitjes reinigen, wassen en koken in gezouten water.
  8. Pleurotten reinigen en in boter en olijfolie, met fijn gehakte sjalot, gaar bakken.
  9. Saus A: een sjalot lichtjes bruin stoven met wat afval van de pleurotten , wat bruine suiker toevoegen en opnieuw laten stoven, deglaceren met rode wijn en daarna de wildfond er bijvoegen. Kruiden en op een zacht vuurtje laten garen, door een zeef steken, afsmaken en afwerken met een klontje boter.
  10. Saus B: een sjalot stoven en deglaceren met cognac. Room toevoegen en een weinig wildfond (voor de kleur), laten stoven, doorsteken, afsmaken en op het einde opwerken met de ganzenlever.
  11. Van de aardappeltjes maakt men champignonvormen met behulp van een appelboor. Deze kookt men dan in kokend, gezouten water gaar om hen daarna in wat boter en olijfolie mooi goudgeel te bakken, kruiden met de kippekruiden.
  12. Bediening
  13. Men schikt de groentjes en de aardappelen mooi op een warm bord .
  14. De gebakken filets versnijdt men in 4 à 5 stukjes en deze worden dan door de 2 sausjes apart genappeerd.
  15. Afwerken met een draai van de pepermolen en een mooi takje platte peterselie .

Haringfilet met appels en dilleroom -274-

Haringfilet met appels en dilleroom
Recept Afdrukken
Porties
20
Porties
20
Haringfilet met appels en dilleroom
Recept Afdrukken
Porties
20
Porties
20
Ingrediënten
Instructies
  1. Men laat de haringfilets goed uitlekken en dept deze wat droog met behulp van keukenpapier.
  2. Daarna snijdt men deze in gelijke stukken (niet te groot).
  3. Men schilt de appel en verwijderen het klokhuis waarna men deze in een fijne julienne versnijdt.
  4. De maïs goed spoelen en laten uitlekken.
  5. Men hakt de dille grof.
  6. Al deze ingrediënten doet men in een pot en men kruidt een weinig met peper en zout.
  7. Men klopt de room ¾ op vermengd met wat mosterd en mengt dit onder de haring en smaakt dit geheel af.
  8. Bediening
  9. Op een aperolepeltje versierd met een takje dille en dit wordt fris opgediend.
Notities

Dit alles mag niet te vloeibaar zijn daar anders alles uit het lepeltje loopt.

Kippenfilet, gerookt met fijn herfstslaatje. -264-

Kippenfilet, gerookt met fijn herfstslaatje.
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Kippenfilet, gerookt met fijn herfstslaatje.
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Instructies
  1. Men maakt een vinaigrette van de olie en de azijn en kruiden af met peper en zout.
  2. Men voegt er de gehakte kervel en de versnipperde bieslook aan toe.
  3. Men schilt de selder met een fijnschiller zodat alle vezels verwijderd zijn en snijdt deze in fijne lamellen.
  4. Men reinigt het fruit en snijdt de appel in julienne en men behoudt de kwartjes van de manderijnen.
  5. Van de radijzen maakt men bloemen en leggen deze in koud water.
  6. Men vermengt de noten met de selder en het fruit erop.
  7. Op het laatste moment voegt men er de sla aan toe.
  8. Afkruiden met wat peper en vermeng er heel voorzichtig de vinaigrette bij zonder afsmaken en direct opdienen.
  9. Bediening
  10. Op een plat bord maakt men in het midden een sokkel van de gemngde sla, errond enige schijfjes gerookte kipe, wat rozijnen erover en afwerken met een radijs
Notities

Men kan ook nog vlindertjes maken van wat mandarijnen. Het is aangeraden van de sla op het laatste moment te vermengen daar dit alles plat wordt.

Pangasiusfilet met een cidersausje -249-

Pangasiusfilet met een cidersausje
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Pangasiusfilet met een cidersausje
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Instructies
  1. De sjalotjes in een beetje boter aanstoven zonder te kleuren, deglaceren met een weinig ciderazijn.
  2. Bevochtigen met de cider, inkoken.
  3. Een weinig visfumet toevoegen met de room, laten inkoken door een puntzeef steken en afsmaken.
  4. Eventueel wat binden, op het laatste afwerken met een weinig boter.
  5. De gewassen prei in julienne snijden en 2/3 gaarstoven in boter en afsmaken.
  6. 1/3 van de julienne wordt in de friteuse gebakken.
  7. De vis kruiden met de peper en zout, een weinig paprika- en curry poeder, kleuren in boter met een weinig olie, gaarbakken in de oven op 180 graden.
  8. De geschilde appel in dobbelsteentjes snijden en in boter gaarstoven.
  9. Idem voor de rode paprika.
  10. Beide bij de saus voegen als garnituur.
  11. Op het einde de saus afwerken met een weinig boter en een scheutje calvados.
  12. De halve maantjes uit het bladerdeeg uitsteken en bestrijken met eigeel gemengd met wat koffie.
  13. Afbakken in een warme oven op 180 graden.
  14. Bediening
  15. In het midden van het bord plaatst men de gestoofde prei.
  16. De visfilet opzetten en naperen met de saus.
  17. Op de saus legt men een weinig gefruite prei eventueel nog een takje dille en het half maantje.
Notities

Altijd zo vers mogelijke vis gebruiken dan is het niet nodig om de vis voor het bakken in de bloem te wentelen

Fruitsla, verse geparfumeerd met Grand Marnier -245-

Fruitsla, verse geparfumeerd met Grand Marnier
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Fruitsla, verse geparfumeerd met Grand Marnier
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Instructies
  1. De witte wijn (een glas) en de suiker mengen, de sinaasappel à vif pellen en het sap bij de wijn doen.
  2. Het andere fruit schillen en in blokjes snijden van een centimeter op een centimeter.
  3. Dit alles bij de jus voegen en men doet er wat grand marnier bij.
  4. In de koelkast zetten en een uurtje laten trekken.
  5. Ondertussen klopt men de room op met een weinig suiker.
  6. Bediening
  7. Men doet de fruitsla in een glas of op een bordje en versiert met een rosasje room en een blaadje munt.

Maatjes haring op een zomers bedje 238-

Maatjes haring op een zomers bedje
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Maatjes haring op een zomers bedje
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Instructies
  1. Men maakt een gebonden vinaigrette van de mosterd, het eiwit, de olie en de azijn.
  2. Afkruiden met peper en zout.
  3. De gehakte peterselie, bieslook en het sjalotje toevoegen.
  4. De boontjes worden gereinigd, beetgaar in kokend gezouten water gepocheerd en in ijswater schrikken.
  5. Het radijsje wordt in fijne reepjes gesneden.
  6. De appel schilt men en wordt dan ook in reepjes gesneden.
  7. De boontjes snijdt men in stukken van 1 cm.
  8. De pijpajuintjes snijdt men in reepjes van een paar millimeter.
  9. De tomaten worden gepeld, ontdaan van de pitjes en dan in kleine vierkantjes gesneden.
  10. Dit alles wordt dan met de vinaigrette gemengd en op smaak gebracht.
  11. Bediening
  12. Op een koud bord plaatst men een sokkel van de groentjes en daarover legt men dan twee halve maatjes.
  13. Afwerken met wat gehakte peterselie.
Notities

Om tomaten te pellen :: men ontdoet ze van hun kroontje en de groene rand , daarna geeft men ze een inkerving in de vorm van een kruis op de bovenzijde. Men legt ze in kokend water telt dan langzaam 21 22 23 waarna men ze dan in ijswater legt.

Maatjesfilet met fijne groentjes -204-

Maatjesfilet met fijne groentjes
Recept Afdrukken
Porties
1
Porties
1
Maatjesfilet met fijne groentjes
Recept Afdrukken
Porties
1
Porties
1
Ingrediënten
Instructies
  1. De groenten in blokjes snijden.
  2. Mengen met het gehakte bieslook en de vinaigrette
  3. De stukjes maatjes eronder mengen.
  4. Opdienen op een klein bordje of in een lepeltje met een graanjenever.
Notities

Een maatjes haring is een jonge haring, die steeds wordt diepgevroren om een bacterie te doden. Daarna wordt hij gepekeld.

Scampi op een bedje van wilde rijst -212-

Scampi op een bedje van wilde rijst
Recept Afdrukken
Porties
1
Porties
1
Scampi op een bedje van wilde rijst
Recept Afdrukken
Porties
1
Porties
1
Ingrediënten
Instructies
  1. Scampi's pellen en het darmkanaal verwijderen.
  2. De sjalotjes snijden en stoven met de appeltjes in wat boter (niet laten kleuren).
  3. De curry en kurkuma aan toevoegen.
  4. Blussen met witte wijn en wat laten inkoken.
  5. Room toevoegen en wat laten sudderen.
  6. Door een fijne zeef steken en eventueel binden met maïzena.
  7. Peper en zout toevoegen en op laatste ogenblik afwerken met boter.
  8. De rijst gaarkoken en warm houden.
  9. De scampi's bakken en kruiden met peper en zout.
Notities

Een bedje maken van rijst. De scampi's erop schikken. Rondom naperen met de saus en afwerken met gehakte bieslook

Gebakken ganzenlever met gecarameliseerde appeltjes -183-

Gebakken ganzenlever met gecarameliseerde appeltjes
Recept Afdrukken
Gebakken ganzenlever met gecarameliseerde appeltjes
Recept Afdrukken
Ingrediënten

Kabeljauw op bedje van lentesliertjes en kerriesausje -108-

Kabeljauw op bedje van lentesliertjes en kerriesausje
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Kabeljauw op bedje van lentesliertjes en kerriesausje
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Ingrediënten
Instructies
  1. Verdeel de vis in gelijke porties.
  2. Wentel in de bloem en bak goudbruin in wat boter met olijfolie.
  3. Bak verder af in de oven op 180°C gedurende 20 min. onder wat aluminiumfolie.
  4. Snij een fijne julienne van de groentjes en pocheer ze.
  5. Smelt een klontje boter en sueer hierin de brunoise van echalotten.
  6. Voeg de fumet, de kerrie en de room toe en laat wat reduceren.
  7. Monteer met de boter en voeg de brunoise van appeltjes toe. Breng op smaak.
  8. Glaceer de julienne van groentjes en kruid goed bij.
  9. Schik de vis op het bord, leg de julienne hierop en nappeer met de saus.
  10. Een takje dille kan de afwerking vervolledigen.

Punch -80-

Punch
Recept Afdrukken
Porties
15
Porties
15
Punch
Recept Afdrukken
Porties
15
Porties
15
Ingrediënten
Instructies
  1. Snij alle fruit in dobbelstenen.
  2. Giet alles bij elkaar en serveer ijskoud in grote glazen met koffielepel.

Fruit. Piramide van zachte fruitsoorten -51-

Fruit. Piramide van zachte fruitsoorten
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Fruit. Piramide van zachte fruitsoorten
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Ingrediënten