Archieven

Zalm, lekstok van gerookte zalm en kruiden boursin -325-

Afdrukken

Zalm. Lekstok van gerookte zalm en kruiden boursin

Porties 30

Ingredienten

  • 300 g boursin vaste kruiden kaas
  • 500 g zalm gerookte
  • 1 botje bieslook
  • 20 cocktail prikkers lange
  • 1 meloen
  • aluminiumfolie.

Instructies

  • Men maakt mooi ronde vormen van de kaas van elk ongeveer een 200 gram.
  • Men snijdt cirkels van de gerookte zalm en leggen deze over de kaasbol.
  • Of
  • Men rolt de kaasbol in de gerookte zalm.
  • Dit steekt men dan op de prikkers en men bestrooit met wat zeer fijne bieslook ringen.
  • De prikkers steekt men op een halve meloen die men in aluminiumfolie gewikkeld heeft.
  • Bediening
  • Op een bordje met een dentelle.

Notities

Men kan de kaas vervangen door meloenbolletjes

Forelfilet en papillote met groentjes -200-

Afdrukken

Forelfilet en papillote met groentjes

Porties 1

Ingredienten

  • 1 forel filet gefileerd en ontdaan van de gaten
  • 1/3 citroen
  • 1 dl witte wijn
  • wat prei
  • wortel
  • bieslook
  • Citroen
  • tijm
  • boter
  • aluminiumfolie.

Instructies

  • Het aluminiumfolie met boter inwrijven.
  • De forelfilet erop leggen en kruiden met peper en zout, citroensap en wat tijm.
  • De groentjes in fijne julienne snijden en deze rauw op de filet zetten.
  • Het bieslook toevoegen en de witte wijn.
  • Dichtvouwen en op barbecue gaarkoken

Notities

Indien de groentjes niet te fijn zijn, ze eerst blancheren en direct schrikken in koud water.