Eendenlever, gebakken met verloren peperkoek
Porties 4
Ingredienten
- 320 g eendenlever
- 4 sneden peperkoek
- 120 g honing liefst dennen honing
- 1 scheutje vijgen azijn of frambozenazijn
- 2 dl kalfsfond
- 100 g airellen bereide
- suiker bruine
- kaneel Gemalen
- 2 dl melk volle
- 1 pakje prei scheutjes
- 2 eieren
Instructies
- Men portioneert de lever en houden deze fris in de koelkast.
- Men verwarmt de honing en laat deze lichtjes kleuren waarna men er de azijn en de kalfsfond bij voegt.
- Dit alles laat men op een klein vuurtje sudderen en uitkoken, daarna voegt men er de kaneel bij en brengen de saus op smaak en afwerken met een klontje boter.
- Men wikkelt de peperkoek in de mengeling van de melk en de losgeklopte eieren en doen deze dan in de bruine suiker.
- Dit wordt dan in een pan met boter gebakken en warm gehouden.
- Op het einde bakt men de lever in een antikleefpan die goed warm is en zonder vetstof, goed afkruiden met peper en zout.
- Men legt de gebakken lever op een keukenpapier om het vet te verwijderen.
- Bediening
- Op een warm bord plaatst men de peperkoek met daarop de lever.
- De karamel errond en versieren met wat airellen en een bosje scheutjes.
Notities
Opletten met de kaneel want peperkoek bevat ook reeds kaneel.