Archieven

Ijs, warme Breugheltaart met vanille ijs: -542-

Ijs, warme Breugheltaart met vanille ijs:
Recept Afdrukken
Ijs, warme Breugheltaart met vanille ijs:
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Instructies
  1. Oven op 180° voor verwarmen.
  2. Een gekartelde taartvorm met het deeg bekleden en instrijken met de confituur.
  3. Daarop de appelcompote en daarop de rozijnen.
  4. Een beetje kaneel poeder (niet te veel men kan deze weglaten ook naar smaak).
  5. Het eiwit mengen met de suiker en de amandel schilfers, daarmee de taart bedekken en afbakken gedurende een 40 tal minuten op 180°.
  6. Na het bakken bestrooien met de bloemsuiker

Frangipane taart -313-

Frangipane taart
Recept Afdrukken
Porties
8
Porties
8
Frangipane taart
Recept Afdrukken
Porties
8
Porties
8
Ingrediënten
Instructies
  1. Het deeg in de ingevette taartvorm leggen en goed aandrukken, de bodem inprikken met een vork.
  2. De boter zachtjes laten smelten (niet te warm) en dan achtereenvolgens de suiker, de hele eieren, de melk, de amandelen, de amandelessence en als laatste de zelfrijzende bloem toevoegen.
  3. Elk ingrediënt goed mengen met een garde alvorens het volgende eraan toe te voegen.
  4. Op de taartbodem een laagje abrikozenconfituur uitstrijken.
  5. Het amandelmengsel in de taartvorm gieten en er voor zorgen dat het gelijkmatig verdeeld is.
  6. In een voorverwarmde oven op 220 graden gedurende +/- 35 minuten afbakken.
  7. Met een naald insteken en als het droog is, is ze klaar.
  8. Op een rooster leggen en bestrijken met de jam(bovenkant) om een mooi glanzend effect te verkrijgen.
  9. Bediening
  10. Na afkoeling op een dessert bord.