Archieven

Haring, gefrituurd spiesje -317-

Afdrukken

Haring, gefrituurd spiesje

Porties 10

Ingredienten

  • 2 haring filets
  • 200 g gruyère
  • spiesjes een maat goter dan tandenstokers
  • ___voor het frituurdeeg
  • 1 ei
  • 100 g bloem
  • 1 flesje bier
  • pezo

Instructies

  • Men droogt de haringfilets zodat deze door het deeg kunnen gerold worden.
  • Men snijdt de kaas in kubusjes van ongeveer tien gram.
  • Men maakt een bierdeeg door de eidooier met de bloem, peper en zout en het bier te mengen.
  • Op het einde voegt men er het tot sneeuw geklopt eiwit aan toe.
  • Men maakt de spiesjes als volgt: eerst een stukje kaas dan een stukje haring en terug een stukje kaas.
  • Deze wentelt men door het frituurdeeg, waarna we het afbakken in een frituurpan op 180°C.
  • Bediening
  • Op een dentelle papier eventueel met kleine servetten apart.

Notities

Het is aan te raden de houten spiesjes voor gebruik een tijdje in lauw water te laten weken daar deze zich dan niet splitsen bij het opsteken van vlees of groenten of…….. Opgelet dat ze niet verbranden bij gebruik op een barbecue. Bij dit gerecht is het van belang dat het stukje haring tussen de kaas zit daar dit anders niet op het spiesje vast blijft zitten.