Archieven

Appeltaart met rozijnen en pistacheroom -460-

Afdrukken

Appeltaart met rozijnen en pistacheroom

Porties 4

Ingredienten

  • ___Voor de pistache crème
  • 50 g pistache noten gemalen
  • 80 g suiker
  • 80 g bloem
  • 2 lepels boter
  • 3 eieren losgeklopte
  • 1 mespuntje kaneel hoeft niet maar mag
  • 1 rol bladerdeeg
  • 6 appelen geschilde in blokjes gesnede,n boskoop
  • 4 soeplepels rozijnen in water geweekte
  • 2 soeplepels boter gesmolten
  • 3 soeplepels confituur abrikozen

Instructies

  • De oven voorverwarmen 180 g
  • Alles mengen voor de pistacheroom
  • Een ronde vorm met het bladerdeeg (+papier) bekleden en prikken
  • de 2 lepels pistachenootjes erover verdelen
  • dan de pistacheroom er op doen daarover de appeltjes en de rozijnen met de overige boter bestrijken
  • een 30 tal minuten bakken
  • Bestrijken met de confituur en nog een 3 tal minuten bakken
  • Koud laten worden en opdienen