Garnalen, grijze in mozzarella wolk met tomaat en basilicum
Porties 10
Ingredienten
- 40 kersttomaten op tros in twee gesneden
- 200 g garnalen grijze gepeld
- 1/4 ui rode , fijn gesnipperd
- 2 eetlepels olijfolie x-vierge
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 1 eetlepel basilicum fijngesneden
- 2 theelepels bieslook fijngesneden
- Zeezout
- ____voor de mozzarella wolk:
- 2 1/2 dl melk volle
- 60 g mozzarella buffel
- 1 blaadje gelatine in koud water geweekt
- snuif zeezout
Instructies
- Verwarm een beetje van de melk in een steelpan. Knijp het water uit het gelatineblaadje. Laat het blaadje smelten in de
- melk. Mix in een blender de warme melk en de rest van de ingrediënten zeer fijn. Giet het mengsel in een espumafles. Laad
- de espumafles met twee gaspatronen. Zet de fles minstens 1 uur in de ijskast. Meng de ingrediënten voor de
- tomatencocktail. Smaak af met zout. Verdeel de tomatencocktail over gepaste glazen. Schud de espuma goed op. Verdeel
- het mozzarella schuim over de cocktail. Serveer onmiddellijk.