Ribeye, chimichurri, rode wijnsaus, zoete aardappelen en portobello.
Porties 4 pers
Ingredienten
- 600 g ribeye Ierse steak in twee gesneden
- pezo zwarte peper
- olijfolie
- ______Voor de chimichurri:
- blaadjes oregano
- 2 teentjes look gepeld en in stukjes gesneden
- 1 sjalot gepeld en in stukjes gesneden
- takjes tijm de blaadjes
- 1/2 eetlepel chili vlokken Aleppo
- 1/2 Citroen sap van
- 1 eetlepel azijn sherry
- 1/2 dl olijfolie
- handvol peterselie platte
- handvol basilicum
- pezo zwarte peper
- ______Voor de rode wijnsaus:
- 2 dl porto rode
- 1,5 dl rode wijn
- 2 dl fond sterke
- 1 sjalot geschild en fijngesneden
- 1 teentje look geschild en fijngehakt
- takje tijm
- blaadje laurier
- pezo zwarte peper
- _____Voor de zoete aardappelen:
- 4 aardappelen zoete , in maantjes gesneden
- takje rozemarijn
- olijfolie
- zout
- _____Voor de mais-salsa:
- 1 tomaat in grote blokjes gesneden
- 1/2 teentje look fijngehakt
- handvol mais gegrilde
- beetje chili fijngehakt
- snuif komijnpoeder
- eetlepels olijfolie een paar
- pezo zwarte peper
- _____Voor de portobellos:
- 2 in portobello grote champignons,vier gesneden
- olijfolie
- zout
Instructies
- Kruid en bak het vlees in olie rondom naar eigen smaak. Snijd het vlees in reepjes.
- Mix alle ingrediënten voor de chimichurri grof in een blender en smaak af.
- Stoof voor de saus de sjalotten en look aan in een beetje olie. Blus met porto en wijn. Kruid met tijm en laurier. Laat alles voor de helft inkoken.
- Giet de fond erbij en laat het inkoken tot een gladde saus. Giet de saus door een fijne zeef. Smaak af met peper en zout.
- Meng alle ingrediënten voor de salsa en smaak af.
- Plaats de champignons op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bak de champignons in een oven op 200°C een tiental minuten. Smaak af met zout.
- Plaats de zoete aardappelen op een bakplaat. Verdeel wat rozemarijn er over. Besprenkel met olijfolie en bak ze in een oven op 200° tot ze gaar zijn en kruid met zout.
Notities
Verdeel alle ingrediënten mooi over vier borden.