Archieven

Havermoutkoekjes met tomaten chutney en kruidenkaas

Havermoutkoekjes met tomaten chutney en kruidenkaas
Recept Afdrukken
Porties
30 koekjes
Porties
30 koekjes
Havermoutkoekjes met tomaten chutney en kruidenkaas
Recept Afdrukken
Porties
30 koekjes
Porties
30 koekjes
Ingrediënten
Instructies
  1. De oven voorverwarmen op 220°.
  2. Een bakplaat bekleden met een bakpapier.
  3. Voor de koekjes alle ingrediënten mengen maar op het laatste moment de boter en het ei.
  4. Een 10 tal min laten rusten, daarna met behulp van 2 thee lepeltjes kleine bolletjes maken niet te dicht tegen elkaar daar de koekjes bij het bakken uit zetten.
  5. Een vijftal minuten afbakken en daarna op de bakplaat wat laten rusten en als deze bijna koud zijn op taartringen plaatsen.
  6. Ondertussen pellen we de tomaten en verwijderen de pitjes waarna we ze in stukjes snijden.
  7. We leggen de tomaten blokjes met de puree, de azijn, de chili en de suiker in een kom en laten een 20 tal min op een zacht vuurtje trekken en dikken.
  8. Af en toe roeren en afsmaken. Men bestrijkt de koekjes met de chutney en versiert met punten kaas .

Bokkenpootje

Bokkenpootje
Recept Afdrukken
Porties
35 stuks
Porties
35 stuks
Bokkenpootje
Recept Afdrukken
Porties
35 stuks
Porties
35 stuks
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Klop de eiwitten op in de keukenrobot en voeg in delen de suiker en een snuifje zout toe.
  3. Spatel het amandelpoeder en de gezeefde bloemsuiker onder het eiwitmengsel.
  4. Zeef de bloem boven het beslag en meng goed.
  5. Schep het beslag in een spuitzak, zorg dat alle lucht uit de zak is.
  6. Leg het bakpapier met de ruwe kant naar beneden op de bakplaat.
  7. Spuit er de koekjes op (zorg dat je telkens gelijke vormpjes hebt), werk af met geschaafde amandelen.
  8. Bak de koekjes in 15-20 minuten (probeer er eerst een stuk of 4, wij hielden het bij 15/16 minuutjes) af in de voorverwarmde oven. Schuif het bakpapier van de plaat op het moment dat de biscuit uit de oven komt. Zo voorkom je dat hij verder gaart.
  9. Maak de crème au beurre:
  10. Breng de melk, suiker, vanillemerg en -stokje aan de kook.
  11. Klop de suiker met de room, eidooiers en crèmepoeder op.
  12. Verwijder de vanillestokjes uit de melk en giet dan wat kokende melk op de koude massa.
  13. Shenk dit terug bij de kokende melk en blijf kloppen tot een dikke banketbakkersroom. Pas op dat dit niet begint aan te branden!
  14. Giet onmiddellijk in een koude kom en dek af met plasticfolie (op de creme zodat zich geen velletje vormt). Laat de banketbakkersroom afkoelen in de koelkast. Eens dat ze afgekoeld is en je ze wilt vermengen met de boter, laat beide op kamertemperatuur komen (anders schift alles) – als het toch zou schiften, kan je beide samen even verwarmen en gladmengen ( nog niet getest, maar vond deze info op internet)
  15. Draai de boter (op kamer temperatuur!)luchtig in de keukenrobot.
  16. Voeg geleidelijk de banketbakkersroom toe.
  17. Schep het beslag in een spuitzak en spuit laagjes tussen de biscuit vanille.
  18. Maak de krokante chocoladevoetjes:
  19. Smelt je chocolade (kies voor goede kwaliteit) in een pan au bain-marie OF op een heel zacht voer. Blijf roeren zodat deze niet begint aan te branden.
  20. De chocolade moet 32° zijn.
  21. Dop de koekjes erin en schud de overtollige chocolade zorgvuldig af.
  22. Leg je bokkenpootjes op een schaal met bakpapier of aluminiumfolie zodat de chocolade kan opstijven.