Ansjovis. Portugees toastje
Porties 4
Ingredienten
- 2 sneden boerenbrood bruin niet te fijn gesneden
- 1 tomaat dikke
- gruyère gemalen
- 1 blik ansjovis
- beetje look
- Wat boter
- 1 blad basilicum
- pezo
- enkele olijven
Instructies
- Men maakt eerst een ansjovisboter met de boter, de fijn gehakte look, de fijn geplette ansjovis, het fijn gehakt blaadje basilicum en een beetje peper
- Hiermee bestrijkt men de toast niet te dik, daarop plaatst men de sneden tomaat,
- gekruid met een weinig peper en zout en dit bestrooit men met wat gemalen gruyère
- Dit alles bakt men af in een warme oven
- Men werkt af met een olijf en een ansjovis.
Notities
Op een bordje met kantpapier Wanneer men ansjovis gebruikt moet men voorzichtig zijn met het zout! Om de ansjovis te pletten: men legt hem op een plank en met een mes wrijft men de vis plat . De filets altijd goed laten uitlekken