Peer. Cake met fourme d’ambert
Porties 8
Ingredienten
- 4 peren
- 8 vanille cake sneden gewone
- 8 x 50 g kaas in 1 ronde schijf als mogelijk
- balsamico azijn
- frambozen
- room
- _____Kookvocht voor de peren : 1/2 liter
- 2 steranijs
- 1/2 vanille stok"
- 1 kaneelstok
- 3 soeplepels suiker bruine
- 1 soeplepels honing
Instructies
- Men schilt de peren en ontdoen deze van hun klokhuis met een parisienne lepeltje.
- Daarna doet men deze in het kokend vocht en laten deze garen.
- Het is beter als men dat de dag voordien doet en de peren in hun kookvocht laten afkoelen en trekken dan is hun kleur veel intensiever.
- Van de kaas maakt men ronde schijven indien nodig, dit kan met behulp van een porte piece of een glas.
- Bediening
- Op een mooi plat bord plaatst men het schijfje cake en daarop de kaas.
- De halve peren snijdt men in waaier vorm en men versiert er de snede kaas mee.
- Het bord werkt men af met enkele balsamiek punten.
- Eventueel verder versieren met de steranijs en de kaneelstok.