Appel crumble met rozijnen en rum -406-

Print Friendly, PDF & Email
Afdrukken

Appel crumble met rozijnen en rum

Porties 4

Ingredienten

  • 4 appels Jonagold-
  • 1 snuifje kaneel
  • 10 eetlepels bloem gewone
  • 6 eetlepels boter
  • 8 eetlepels kristalsuiker
  • 4 bolletjes ijs vanille
  • wat rozijnen in rum geweekte

Instructies

  • De oven op 180 graden voorverwarmen
  • De appels schillen het klokhuis verwijderen en dan de appel in 8 kwartjes verdelen
  • De kwartjes mengen met wat kaneel en een beetje suiker
  • De appels in een vuurvaste schotel plaatsen
  • Men mengt de boter (koelkast temp)met de bloem en de suiker tot men dikke stukken bekomt dit doet men over de appels
  • Dit alles bakt men dan in de oven gedurende een 25 à 30 minuten
  • De kruimels moeten goudkleurig zijn en de appels gaar
  • Bediening :
  • Op een bordje schept men een lepel of 2 van de appels en men voegt er een bolletje vanille ijs bij